AusOpen 2022: Nadal már a nyolcaddöntőben

Nagyszerű tenisszel jutott az Australian Open nyolcaddöntőjébe a 2009-es bajnok Rafael Nadal. A spanyol játékos közel háromórás csatában, négy játszmában búcsúztatta az orosz Karen Khachanovot.

A Rod Laver Aréna pénteki programjának utolsó mérkőzésén Rafael Nadal és Karen Khachanov találkozott egymással, ahol a spanyol teniszező ismét hozta az eddig látott meggyőző játékát, Khachanov pedig egy szettet nyerve csak csekély túlórára tudta kényszeríteni a korábbi győztest.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést Nadal, az első két felvonásban háromszor is elvette Khachanov adogatását, azonban a harmadik játszmában 2-1-nél egyetlen megingás elég volt Nadaltól, és az orosz a breakelőnyét megtartva szépíteni tudott. A negyedik szettben a spanyolok salakkirálya ismét összekapta magát, tudta dominálni a játékot, és villámgyorsan 6-1-gyel behúzta a találkozót. Nadal a győzelmével megtartotta eddigi hibátlan mérlegét az orosszal szemben, és kettejük párharcában már 9-0-ra vezet.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy összességében mindketten sok ki nem kényszerített hibát ütöttek, de így sem lehetett panasz a mérkőzés színvonalára. Nadal végül pozitívan tudta tartani a mérlegét (39-30), az első adogatások utáni pontok 83 százalékát megnyerte, és a második szervánál is sokkal meggyőzőbb volt az orosznál, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelében. Nadalra a nyolcaddöntőben a jelenleg is zajló Adrian Mannarino – Aslan Karatsev (18.) mérkőzés győztese vár majd.

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)

Férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

Rafael Nadal (6.) – Karen Khachanov (28.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:1

kiemelt kép:eurosport.co.uk