AusOpen 2022: Tsitsipas hatalmas csatában jutott negyeddöntőbe

Stefanos Tsitsipas jutott be utolsóként a negyeddöntőbe a 2022-es Australian Openen. A görög teniszező egy heroikus küzdelemben, öt szettben győzte le az amerikai Taylor Fritzet. 

Stefanos Tsitsipas komoly erőpróbára készülhetett, hiszen az amerikai Taylor Fritz volt az ellenfele. A két játékos utoljára a 2019-es párizsi 1000-es versenyen találkozott egymással, ahol a görög két játszmában nyerni tudott.

A mérkőzés elején Fritz tudott jobban érvényesülni fogadóként. Tsitsipas 2-2-nél még ugyan az első nehezebb adogatójátékánál elkerülte a break hátrányt, 3-3-nál viszont az amerikai már nem volt kíméletes. Fritz a játszma további részében sem engedte ellenfelét szervája közelébe, és 6-4-gyel megszerezte a vezetést. A második felvonásban a görög már jóval nagyobb stabilitást mutatott a saját adogatásai mögött, ami annyit jelentett az amerikai számára, hogy folyamatosan az eredmény után kellett futnia. Fritz egy jó ideig rendre ki tudott egyenlíteni, azonban 5-4-es hátránynál a lehető legrosszabbkor vált alapvonalról instabillá, és így Tsitsipas 6-4-re megnyerte a második szettet. A harmadik etapban ismét a 20. kiemelt pillanatai következtek. Fritz a játszma elejétől elkezdte szorongatni fogadóként Tsitsipast, 3-3-nál breakelni tudott, majd nem sokkal később 6-4-re bezsebelte a szettet.

2 óra játék után Fritz egy szettre került a győzelemtől
Kép forrása: twitter.com

A negyedik játszmában 4-3-as Tsitsipas vezetésig mind a két játékos gond nélkül hozta az adogatását. A nyolcadik játékban Fritz inogott meg adogatóként, amit a görög a szetten belüli második break labda értékesítésével ki tudott használni. Tsitsipas annak ellenére, hogy a következő gameben nehéz pillanatokat élt át, kiharcolta a döntő szettet. Az ötödik játszmában sokáig nem termett babér a fogadóknak, majd Tsitsipas az amerikai hathatós segítségének köszönhetően break előnybe került. A görög pedig a saját adogatását 5-4-nél magabiztosan hozta, aki így 3 óra 23 perc játékot követően negyeddöntőbe jutott.

Tsitsipas bírta jobban a végén idegekkel, és öt játszmában továbbjutott
Kép forrása: theswitzerlandtimes.com

Stefanos Tsitsipas tehát hatalmas harcot követően az elődöntőért játszhat Melbourne-ben, ahol az olasz Jannik Sinnerrel csap össze.

A mérkőzés végeredménye: 

Stefanos Tsitsipas ( 4 )-Taylor Fritz ( 20 ) 4/6 6/4 4/6 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: twitter.com