Cameron Norrie diadalmaskodott Delray Beach-en

Cameron Norrie végső győzelmével zárult a Delray Beach-i ATP 250-es verseny. A brit teniszező a hazai közönséget igencsak elszomorította, hiszen legyőzte a hórihorgas amerikai, Reilly Opelkát. 

Az amerikai közönségnek az utolsó játéknapra is maradt miért izgulnia, hiszen Reilly Opelka jutott a fináléba. A hazai játékos Dallast követően egy újabb tornagyőzelmet kívánt megszerezni, azonban ehhez az első kiemelt, brit Cameron Norriet kellett volna legyőznie a döntőben. Mind a két játékos rögös utat járt be a fináléig, hiszen Norrie igencsak megküzdött a legjobb 8 között Sebastian Korda-val, míg Opelka csak döntő szettes meccset játszott azt egész torna során.

Az első játszmában Opelkának kellett megszenvednie jobban a saját adogatása mögött, azonban négy fogadóelőny hárításának köszönhetően elkerülte a break hátrányt. A szettet végül rövidítés döntötte el, amit Norrie nagyon magabiztosan nyert meg, így 7-6-tal egy kisebb lépést tett a tornagyőzelem felé. A második felvonásban a fogadó játékosok csupán egyetlen kihasználatlan break labdával hallattak magukról, így egy újabb Tiebreak következhetett. Ez a rövidítés már kiegyenlítettebb csatát hozott, amiből ismét a brit jött ki nyertesen. Norrie tehát végül az amerikai közönség legnagyobb bánatára kétszettes győzelmét követően hódította el a Delray Beach-i trófeát.

Norrie két megnyert Tiebreaket követően lett Delray Beach bajnoka
Kép forrása: wptv.com

Cameron Norrie nagyon meggyőzően szerepelt Delray Beach-en, hiszen csupán Sebastian Korda tudta döntő szettre kényszeríteni, majd a fináléban a legkritikusabb pillanatokban maximálisan higgadt maradt. A brit idei első, összességében harmadik ATP tornagyőzelmét könyvelhette el.

A döntő végeredménye: 

Cameron Norrie ( 1 )-Reilly Opelka ( 2 ) 7/6(1) 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: sportsnet.ca