Több szempontból is változás történt Novak Djokovic körül

2022. március 3.
by DGM96

Edőjének és egyik szponzorának is búcsút intett a szerb klasszis.

Mindennek nevezhető Novak Djokovic 2022-es szezonja, csak felhőtlennek nem. Az Ausztráliából való kiutatásából az egyetemes sporton is túlmutató botrány kerekedett, majd mivel múlt héten nem tudta megismételni tavalyelőtti sikerét Dubajban, a világelsőségét is elveszítette ezen a héten. A változások sora pedig nem áll meg. Pár napja jelentette be, hogy ismét elválnak az útjaik Marian Vajdával. A korábbi szlovák profi teniszező Djokovic sikereinek letéteményese: mindevégig mögötte állt, Djokovic berobbanásától a sportág legnagyobbá válásáig bezárólag. Hogy Vajda mennyire fontos szerepet játszik a szerb teniszező karrierjében, az a 2017 és 2018 eleje közti időszak mutatja jól, amikor Djokovic elképzelhetetlen mélységbe került sérülés, az onnan történő nehéz visszatérés és magánéleti problémák miatt. 2018 nyarán a páros ismét összeállt, melynek eredménye végül Djokovic “második uralkodása” lett. Látszólag nem történt konfliktus kettejük között, de Vajda egy ideje már háttérbe vonult a szerb stábjában. A tavalyi ATP Finals végeztével pedig eldöntötték, hogy ismét búcsút intenek egymásnak, ezt viszont nem akarták azon nyomban nyilvánosságra hozni – ez történt meg ezen a héten:

“Marian mellettem volt pályafutásom legfontosabb és legemlékezetesebb pillanataiban. Hihetetlen dolgokat értünk el együtt és nagyon hálás vagyok az elmúlt 15 év barátságáért és odaadó munkájáért. Bár elhagyja a csapatomat, de családtag marad számomra, nem tudom neki eléggé megköszönni, amit tett értem.”

Maga, Vajda is nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban:

“A Novakkal eltöltött idő alatt szerencsém volt látni, hogyan vált azzá a teniszezővé, aki ma lett. A közös emlékek büszkeséggel töltenek el és hálás vagyok a sikereiért. Pályán és azon kívül is nagy támasza leszek továbbra is, mindezek mellett az új kihívásokat is várom.”

A teniszező másik edzője, a korábbi Wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic marad a szerb csapatában, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy keresnek-e új szakembert Marian Vajda helyére.

Másik fejlemény Djokovic-csal kapcsolatban, hogy szerződést bontott vele egyik fő szponzora, a Peugot. A francia autógyártó cég döntésének oka nem teljesen világos, de a szerb sajtó azt állítja, nem Djokovic oltással kapcsolatos véleménye áll a háttérben.

Kép forrása: eurosport.com