ATP Indian Wells: Jöhet a generációk csatája az elődöntőben

Rafael Nadal és Carlos Alcaraz jutott elődöntőbe az Indian Wells-i ATP 1000-es torna felső ágán. Az Australian Open idei bajnoka döntő szettben győzte le Nick Kyrgiost, míg a fiatalabbik spanyol könnyedén intézte el, a címvédő Cameron Norrie-t. 

Rafael Nadalra nem várt könnyű mérkőzés, hiszen Nick Kyrgios ezen a héten igen meggyőző teljesítményt nyújtott. Az ausztrál nagy elánnal kezdte a találkozót, és a korai break előny sokáig behozhatatlan fórnak bizonyult. Kyrgios 5-4-nél a szettért adogathatott, ahol azonban először mutatkoztak meg rajta az idegesség apróbb jelei, ennek pedig eredményeképpen a spanyol továbbra is harcban állt az első etap megnyeréséért. A játszmát végül Tiebreak döntötte el, ahol Kyrgios pontról-pontra egyre jobban szétesett. Nadal 6-0-ra ellépett, majd az ausztrál úgy veszítette el végleg a rövidítést, hogy frusztráltságát már egyáltalán nem tudta leplezni, és mivel a székbírónak nem először kellett már szankcionálni a forrófejű canberrai-t, egyetlen ütésváltás nélkül alakult ki a 7-0-ás eredmény a spanyol javára. A második felvonásban egy jó darabig az adogatók érinthetetlennek bizonyultak, egészen 6-5-ös Kyrgios vezetésig. Az ausztrál a számára lehető legjobb pillanatban érvényesült fogadóként, és az első játszmalabdáját egy káprázatos fonák röptével értékesítette. Kyrgios hiába került óriási lélektani fölénybe, nagy árat fizetett azért, hogy a harmadik etapban 1-0-ás előnyénél két break labdát kihasználatlanul hagyott. Nadal a saját lehetőségével már jobban sáfárkodott, és miután 3-3-nál elvette ellenfele szerváját, adogatóként nem veszített pontot. A 21-szeres Grand Slam győztes teniszező 2 óra 48 perc játék után jutott a legjobb 4 közé, amivel tovább őrzi idei veretlenségét, és csupán két mérkőzésre van attól, hogy 2022-ben megszerezze a negyedik trófeáját.

Nadal óriási csatában győzte le Kyrgios-t
Kép forrása: eurosport.co.uk

Rafael Nadal a generációk csatájára készülhet az elődöntőben, hiszen a 18 éves Carlos Alcaraz lesz az ellenfele. A fiatalabbik spanyol a torna eddigi fázisaiban semmi esélyt nem adott riválisainak, és a menetelésébe a címvédő Cameron Norrie sem tudott beleszólni. A spanyol az első etapban kétszer jött vissza break hátrányból, majd miután 4-4 után zsinórban megnyert 2 gamet, 6-4-gyel szettelőnybe került. A második felvonás sem igazán a stabil adogatásokról szólt, hiszen a kilenc játékból 5 breakkel zárult. A viszonylag hektikus szettből végül Alcaraz jött ki jobban, aki egy 6-3-ra megnyert játszmával lezárta a találkozót, és szombaton karrierje első ATP 1000-es elődöntőjét játssza Nadal ellen.

Alcaraz két szettben búcsúztatta a címvédőt Indian Wells-ben
Kép forrása: insidethegame.biz

A mai napon az alsó ág negyeddöntőivel folytatódik a küzdelem Indian Wells-ben. Este 8 órakor Andrey Rublev és Grigor Dimitrov méri össze az erejét. A második negyeddöntőben pedig az amerikai közönség feszülten figyelheti vajon sikerül-e a legjobb 4 közé jutás Taylor Fritznek a szerb Miomir Kecmanovic-csal szemben. 

A negyeddöntők eredményei: 

Carlos Alcaraz ( 19 )-Cameron Norrie ( 12 ) 6/4 6/3

Rafael Nadal ( 4 )-Nick Kyrgios 7/6(0) 5/7 6/4

Kiemelt kép forrása: firstsportz.com