ATP Indian Wells: Fritz-Rublev elődöntőt rendeznek az alsó ágon

Taylor Fritz és Andrey Rublev játssza az elődöntőt az Indian Wells-i ATP 1000-es torna alsó ágán. Az amerikai döntő szettben győzte le a szerb Miomir Kecmanovic-ot, míg a torna hetedik kiemeltje egy szoros és egy sima játszmát követően búcsúztatta a bolgár Grigor Dimitrov-ot. 

Andrey Rublev viszonylag magabiztosan jutott elődöntőbe a kaliforniai viadalon. A torna hetedik kiemeltjeként jegyzett játékos, Grigor Dimitrovval mérkőzött meg, akit két szettben tudott legyőzni. Fernando Vicente tanítványát az első játszmában ugyan még szorosabb küzdelemre tudta késztetni a bolgár, hiszen Rublev 55 perc játékot követően szerzett vezetést 7-5-tel. A második felvonás már nem hozott ennyire kiélezett harcot, mivel Rublev kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 6-2-vel lezárta a találkozót, ennek köszönhetően karrierje során először játszhat elődöntőt Indian Wells-ben.

Rublev először játszhat elődöntőt Indian Wells-ben
Kép forrása: atptour.com

Rublev a legjobb 4 között az egyetlen versenyben lévő amerikai teniszezővel csap össze, hiszen Taylor Fritz egy újabb döntő szettes mérkőzést abszolvált sikerrel a negyeddöntőben Miomir Kecmanovic-csal szemben. A torna 20. kiemeltje az első etapot rövidítésben nyerte meg, azonban nagy árat fizetett a rengeteg kihasználatlan break labdáért, és Kecmanovic 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik felvonásban az elveszített szett ellenére Fritz emelni tudott a játéka színvonalán, hamar ellépett 5-0-ra, majd nem sokkal később kiszerválta a továbbjutást. Az amerikai győzelmének köszönhetően ismét elődöntőt játszhat Indian Wells-ben.

Fritz döntő szettben győzte le Kecmanovic-ot
Kép forrása: eurosport.com

Ma az elődöntőt rendezik 2022 első ATP 1000-es versenyén. Magyar idő szerint este 9 órakor Taylor Fritz és Andrey Rublev méri össze az erejét, majd következik a Carlos Alcaraz-Rafael Nadal spanyol házi rangadó. 

A negyeddöntők eredményei: 

Taylor Fritz ( 20 )-Miomir Kecmanovic 7/6(5) 3/6 6/1

Andrey Rublev ( 7 )-Grigor Dimitrov ( 33 ) 7/5 6/2

Kiemelt kép forrása: tennis.com