ATP Indian Wells: Nadal és Fritz játssza a döntőt

Rafael Nadal-Taylor Fritz döntőt rendeznek az Indian Wells-i ATP 1000-es tornán. Az Australian Open címvédője egy több mint 3 órás csatában győzte le Carlos Alcarazt, míg az amerikai kétszettes győzelmet aratott Andrey Rublev-vel szemben. 

Rafael Nadal ismét egy tornadöntőért szállt harcba, és ehhez le kellett győznie saját honfitársát, hiszen a legjobb 4 között az idén és ezen a héten is igen meggyőző teniszt mutató Carlos Alcaraz volt az ellenfele. A fiatalabbik spanyol az első játékban break előnybe került, ám nem sokkal már neki kellett küzdenie azért, hogy legyen még esélye a játszma megnyerésére. Alcaraz ugyan Nadal 4-2-es vezetéséből hamar egalizálni tudott, viszont a szett végjátékát a torna negyedik kiemeltje bírta jobban idegekkel. Nadal 1 óra 7 perces első etapot tudott végül 6-4-gyel behúzni. A második felvonás igen hektikusan alakult, hiszen csak úgy sorjában születtek a breakek. A hosszútávon adogatójátékok nélküli megnyert csatából végül Alcaraz jött ki győztesen, aki 4-4-nél egy káprázatos átemeléssel elvette honfitársa szerváját, majd egy újabb igen küzdelmes szettet követően kiegyenlített. A döntő játszmában Nadal nehéz pillanatokat élt át 2-2-nél, de mivel három fogadóelőnyt is hárított, elkerülte a break hátrányt. Az Australian Open címvédője ezt követően a saját lehetőségével Alcarazzal ellenben élni tudott, és 4-3-nál egy nagyon okos tenisszel elnyerte ellenfele adogatását. Nadal pedig nem teketóriázott sokat, a következő játékban lezárta a mérkőzést, így egy lépésre került az Indian Wells-i tornagyőzelemtől, és egyben attól, hogy 2022-ben negyedik trófeáját megszerezze.

Nadal nyerte meg a generációk csatáját
Kép forrása: sportsnet.ca

Rafael Nadal a fináléban az amerikai Taylor Fritz-el csap össze. A hazai közönség előtt teniszező játékos ugyanis igen magas szintű tenisszel mattolta a torna hetedik kiemeltjeként jegyzett Andrey Rublevet. Fritz igen hamar break előnybe került az első szettben, és annak ellenére, hogy riválisa az utolsó pillanatban vissza tudott jönni a játszmában, az amerikai mégis miután 6-5-nél egy igen hosszú játékot megnyert, vezetést szerzett. A második etapban sokáig break nélkül folytak az események, majd Fritz 5-4-es vezetésnél egyre nagyobb fizikai fájdalmai dacára elvette ellenfele adogatását, és így döntőbe jutott. Az amerikai a tavaly októberi tornához képest egy lépcsőfokkal feljebb lépett, hiszen akkor a Nikoloz Basilashvili elleni elődöntő volt számára a végállomás, ma este pedig karrierje első ATP 1000-es döntőjét játszhatja.

Fritz két szettben győzte le Rublevet karrierje első Masters döntőjéért
Kép forrása: eurosport.com

Vajon a spanyol megszerzi idei negyedik tornagyőzelmét vagy az amerikai pályafutása során először nyer Masters tornát? Minden kérdésre magyar idő szerint este 11 órától választ kapunk! 

Az elődöntők eredményei: 

Rafael Nadal ( 4 )-Carlos Alcaraz ( 19 ) 6/4 4/6 6/3

Taylor Fritz ( 20 )-Andrey Rublev ( 7 ) 7/5 6/4

Kiemelt kép forrása: sportzpoint.com