ATP Miami: Fucsovics Márton győzelemmel kezdett

Fucsovics Márton magabiztos sikerrel kezdte szereplését egyéniben az ATP 1000-es Miami-ben megrendezett versenyen. A magyar teniszező két szettben legyőzte a hazai közönség előtt játszó Marcos Giront. 

Fucsovics Mártonra nem várt könnyű ellenfél Miami-ben, hiszen sosem egyszerű olyan teniszezővel játszani, aki az adott ország közönségének maximális támogatását élvezheti. A magyar játékos a második fordulóba jutásért az amerikai Marcos Giron-nal csapott össze, akivel most találkozott először.

Fucsovics rögtön breakkel nyitotta a mérkőzést, ám az előnye igen rövid életűnek bizonyult. A magyar azonban a folytatásban is hatékonyabb tudott lenni fogadóként, 4-3-nál újra elvette Giron szerváját, majd könnyedén kiszerválta a szettet. Fucsovics a második felvonásban adogatóként már semmi esélyt nem adott az amerikainak, így egy aprócska break bőven elegendőnek bizonyult, hogy két szettben lezárja a találkozót. A nyíregyházi játékos így viszonylag magabiztos győzelmet aratott 1 óra 37 perc leforgása alatt.

Fucsovics-nak pokolian nehéz következő mérkőzés jön, hiszen a spanyol Carlos Alcaraz-zal méri össze az erejét.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Marcos Giron 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: 24.hu