ATP Miami: Alcaraz már nagy falat volt Fucsovicsnak

Fucsovics Márton számára befejeződött a 2022-es Miami Masters. A magyar teniszező a papírformának megfelelően nem bírt a spanyol Carlos Alcarazzal. 

Fucsovics Márton azt követően, hogy a hazai közönség előtt játszó Marcos Gironnal viszonylag könnyedén elbánt, a második fordulóban már pokolian nehéz feladat várt rá, hiszen a Rafael Nadalt is a múlt héten igen nagy csatára késztető, Carlos Alcarazzal mérkőzött meg. A két játékos tavaly már összecsapott Winston-Salem-ben, ahol a spanyol döntő szettben tudott nyerni.

Fucsovics nem kezdte jól a mérkőzést, mivel az első adogatójátékát rögtön elveszítette. Alcaraz nem volt túlságosan kegyes a magyarral a folytatásban, hiszen a saját szervája közelébe egyáltalán nem engedte, és nagyon magabiztosan 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonásban ráadásul egyre jobban kinyílt az olló a két játékos között, a spanyol 1-1 után kétszer is elnyerte Fucsovics szerváját, és nem sokkal később különösebb gond nélkül lezárta a találkozót. Alcaraz a nyolcaddöntőbe jutásért a horvát Marin Cilic-csel néz farkasszemet.

A mérkőzés végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 14 )-Fucsovics Márton 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: okdiario.com