ATP Miami: Zverev könnyedén nyolcaddöntős, Sinner nyerte a nap meccsét

Miami-ben megkezdődött a harmadik forduló. Alexander Zverev gond nélkül győzte le az amerikai Mackenzie McDonald-ot, míg Jannik Sinner a “pokol bugyrából” múlta felül egy több mint 3 órás meccsen a spanyol Pablo Carreno Bustát. 

Alexander Zverevnek eddig tükörsima útja van a 2022-es Miami Masters-en. A német teniszező a nyolcaddöntőbe jutásért az amerikai Mackenzie McDonald-dal mérkőzött meg, akit a papírformának megfelelően két szettben elintézett. A torna második kiemeltje csupán 74 percet töltött a pályán, azt követően, hogy 4 játék elvesztésével abszolválta Mcdonald elleni összecsapását. Az olimpiai bajnoknak a következő fordulóban a nemrég Australian Open páros versenyét megnyerő Thanasi Kokkinakis-szal kell farkasszemet néznie.

Zverev nem igazán vesztegette az időt Mcdonald ellen
Kép forrása: atptour.com/i>

Késhegyig menő ütközetet vívott egymással Jannik Sinner és Pablo Carreno Busta. A spanyol kimaxolta a lehetőségeit arra nézve, hogy sikerrel könyvelje el ezt a mérkőzést, de hiába volt nagyon közel a győzelemhez, nem tudott továbbjutni. Az olasz igen szorult helyzetből jött vissza, hiszen előbb a második szettben hárított 5-4-es hátránynál mérkőzéslabdát, majd a döntő játszmában ellenfele már 5-2-re vezetett, majd 5-4-nél újabb három találkozót lezáró pont ment a levesbe. Sinner óriási küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot ezen a 3 óra 13 percig tartó rangadón, ám nem számíthat könnyű folytatásra, mivel Nick Kyrgios Miami-ben eddig “mészárszékbe” ültette az éppen soron lévő vetélytársait.

Sinner óriási lélektani töltést szerzett Carreno Busta ellen, de kemény folytatás várhat rá
Kép forrása: atptour.com

A harmadik forduló eredményei: 

Nick Kyrgios-Fabio Fognini ( 31 ) 6/2 6/4

Jannik Sinner ( 9 )-Pablo Carreno Busta 5/7 7/5 7/5

Francisco Cerundolo-Gael Monfils ( 22 ) 6/2 6/3

Francis Tiafoe ( 28 )-Juan Manuel Cerundolo 6/3 6/2

Casper Ruud ( 8 )-Alexander Bublik 6/3 6/2

Cameron Norrie ( 10 )-Hugo Gaston 6/3 7/5

Thanasi Kokkinakis-Denis Kudla 7/6(5) 4/6 7/6(4)

Alexander Zverev ( 2 )-Mackenzie McDonald 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: blogtuan.info