ATP Miami: Medvedev és Tsitsipas is gond nélkül jutott tovább

Miami-ben a nyolcaddöntőbe kerülés volt a tét az az urak versenyének felső ágán. Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas is különösebb bökkenő nélkül jutott be a legjobb 16 közé. Daniil Medvedev továbbra sem veszített játszmát a Key Biscane Openen, azonban az a torna első kiemeltjétől, Pedro Martinez ellen elvárható volt. A spanyol teniszező annak ellenére, hogy az esélyek egy percig sem szóltak mellette, remekül tartotta magát a US Open címvédőjével szemben. Az első játszmában Martinez csupán a szett végén veszítette el az adogatását, majd a folytatásban is viszonylag szorosabb küzdelemre tudta késztetni Medvedevet. Az egyelőre ex-világelső teniszező 1 óra 24 perc játékot követően nyerte meg a mérkőzését, és minden bizonnyal készülhet az első komolyabb erőpróbára, a szárnyait igen sebesen bontogató, ráadásul hazai pályán szereplő Jenson Brooksby-val szemben.

Medvedev könnyedén legyőzte Martinezt
Kép forrása: atptour.com

Stefanos Tsitsipas is viszonylag magabiztosan ütötte be magát a nyolcaddöntőbe. A görög a harmadik fordulóban egy kortársával találkozott Alex De Minaur személyében. A torna harmadik kiemeltje az ausztrált nyugodtan nevezheti lassan a kedvenc ellenfelei egyikének, hiszen a mai éjszakán nyolcadszor győzte le Őt, úgyhogy még nem kapott ki tőle. Stefanos Tsitsipas 6/3 6/4 arányban ejtette ki De Minaur-t, viszont pokolian nehéz következő találkozóra számíthat, hiszen ember legyen a talpán, aki jelenleg egyszerű eszközöket talál a spanyol Carlos Alcaraz búcsúztatására.

Tsitsipas ezúttal sem kapott ki De Minaur-tól
Kép forrása: greekcitytimes.com

A mai játéknapon még továbbjutott a címvédő Hubert Hurkacz, és a friss Indian Wells-i bajnok Taylor Fritz is. A lengyel egy kíméletlen csatában győzte le Aslan Karatsevet, míg az amerikai egy honfitársának, Tommy Paulnak zárta rövidre az idei Miami Opent.

A harmadik forduló eredményei: 

Daniil Medvedev ( 1 )-Pedro Martinez 6/3 6/4

Jenson Brooksby-Roberto Bautista Agut ( 15 ) 6/3 5/7 6/4

Lloyd Harris-Yoshihito Nishioka 7/6(5) 4/6 7/5

Hubert Hukacz ( 8 )-Aslan Karatsev ( 29 ) 7/5 4/6 6/3

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-Alex De Minaur ( 25 ) 6/4 6/3

Carlos Alcaraz ( 14 )-Marin Cilic ( 21 ) 6/4 6/4

Taylor Fritz ( 11 )-Tommy Paul 7/6(2) 6/4

Miomir Kecmanovic-Sebastian Korda 7/6(4) 6/3 ű

Kiemelt kép forrása: buruf.com