ATP Miami: Medvedev és Zverev is negyeddöntős, Alcaraz legyőzte Tsitsipast

Miami-ben már a negyeddöntőbe jutásért küzdöttek meg az urak. Daniil Medvedev és Alexander Zverevnek nem okozott gondot a legjobb 8 közé kerülés, azonban Stefanos Tsitsipas búcsúzott, hiszen nem bírta megfékezni az egyre nehezebben kezelhető Carlos Alcarazt. 

Daniil Medvedevre papíron nehéz mérkőzés várt, hiszen az amerikai Jenson Brooksby játéka nem éppen a legkellemesebb, és ráadásul az elmúlt időben a teniszét kezdi egyre hatékonyabban alkalmazni is. A torna első kiemeltje azonban megmutatta riválisa számára azt, hogy bármennyire is sokat fejlődött, fejben érnie kell még ahhoz, hogy egy Medvedev féle kvalitással rendelkező játékost legyőzzön. A US Open címvédője ugyanis nem kezdett jól, de a kritikus pillanatban mégis összeszedte magát, ennek köszönhetően 5-3-as hátrányból megfordította az első szettet. Medvedev a második felvonásban már maximálisan felőrölte ellenfelét, és mindösszesen 1 gamet veszített el, így 1 óra 20 perc játékot követően készülhet arra, hogy összecsapjon a tavalyi bajnok Hubert Hurkacz-cal a negyeddöntőben.

Medvedev-et csak az első szettben tudta Brooksby megszorítani
Kép forrása: sportcentre.live

Alexander Zverevnek az ausztrál Thanasi Kokkinakis legyőzése sem jelentett különösebb problémát. A német teniszező remek taktikával mattolta az idei Australian Open páros győztesét, hiszen mind a két játszma közepén megszerzett egyetlen breaket tudott végig megtartani. Az olimpiai bajnoknak fizikailag sokat jelenthet a torna végjátékában, hogy eddig tükörsimán menetelt, és következhet számára a legjobb 8 között a Casper Ruud elleni, talán első komolyabb erőpróba.

Zverev a nyolcaddöntőben sem veszített játszmát
Kép forrása: atptour.com

A játéknap vége felé igazi slágermérkőzés került megrendezésre, hiszen Carlos Alcaraz és Stefanos Tsitsipas párharca már a tavalyi US Open harmadik fordulójában is óriási csatát hozott. Azon a mérkőzésen a spanyol öt szettben tudott nyerni, itt viszont azt követően, hogy 5-2-es hátrányból felállva behúzta az első játszmát, nem volt kérdéses a végeredmény. Alcaraz a második etapot már teljes mértékben kontroll alatt tartotta, majd 5-3-as vezetésnél egy elképesztően finom ejtéssel lezárta a találkozót. A spanyol így már negyeddöntős a Key Biscane Openen, ahol nem vár rá egyszerű feladat, hiszen Miomir Kecmanovic ezen a héten mutatott kiváló formájának a legjobb 16 között a friss Indian Wells-i bajnok Taylor Fritz esett áldozatául.

Alcaraz nyerte a nap slágermeccsét Tsitsipas ellen
Kép forrása: insidethegames.biz

A nyolcaddöntők eredményei: 

Daniil Medvedev ( 1 )-Jenson Brooksby 7/5 6/1

Hubert Hurkacz ( 8 )-Lloyd Harris 7/6(3) 6/2

Carlos Alcaraz ( 14 )-Stefanos Tsitsipas ( 3 ) 7/5 6/3

Miomir Kecmanovic-Taylor Fritz ( 11 ) 3/6 6/1 6/4

Jannik Sinner ( 9 )-Nick Kyrgios 7/6(3) 6/3

Francisco Cerundolo-Francis Tiafoe ( 28 ) 6/7(2) 7/6(3) 6/2

Casper Ruud-Cameron Norrie ( 9 ) 6/3 6/4

Alexander Zverev ( 2 )-Thanasi Kokkinakis 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: sportmax.tv