ATP Miami: Új Masters bajnokot avatnak vasárnap!

Miami-ben már a döntőbe jutás volt a tét. Casper Ruud a papírformának megfelelően magabiztosan győzte le Francisco Cerundolot, míg Carlos Alcaraz megoldást talált Hubert Hurkacz eheti magas szintű teniszére, és két megnyert Tiebreak-et követően legyőzte Őt.

Casper Ruud bejutott karrierje első ATP 1000-es döntőjébe. A norvég teniszező kiválóan játszik a Key Biscane Open-en, és egy percig sem volt igazából kérdéses, hogy elbír az erején felül teljesítő, Francisco Cerundolo-val. Az argentin az első játszmában ugyan még lépést tudott tartani a torna hatodik kiemeltjével, azonban miután az első szettet elbukta, kinyílt a két játékos között az olló. Ruud a második felvonásban már nem adott túlságosan sok esélyt ellenfelének, és mindösszesen 1 játékot veszített el. A norvég így ott van a 2022-es Miami Masters döntőjében, és egymérkőzésre van attól, hogy egy olyan borításon nyerjen ATP 1000-es tornát, ahol kevesen fogadtak volna rá.

Ruud nem sok esélyt adott Cerundolo-nak
Kép forrása: eurosport.com

Ruud azonban pokolian nehéz vasárnap elé néz, hiszen a fináléban meg kell állítania azt a Carlos Alcaraz-t, akit Rafael Nadal is csupán egy fizikailag számára pusztító mérkőzésen tudott megtenni Indian Wells-ben. A spanyol játékos a Hubert Hurkacz elleni mérkőzésen is megmutatta, hogy játékbeli kvalitásai mellé, igen erős mentális képességek is párosultak. Mind a két teniszező igen nagy tempót diktált, viszont a fontos pontoknál való higgadtság döntötte el kettejük csörtéjét. Alcaraz két Tiebreaket tudott bezsebelni a címvédővel szemben, és ennek köszönhetően első ízben játszhat Masters döntőt, és erre azért a múlt heti kaliforniai produkciója után jogosan lehetett számtani.

Alcaraz a címvédőt legyőzve jutott karrierje első Masters döntőjébe
Kép forrása: news.euro-24.com

A 2022-es Miami Open döntőjében tehát Carlos Alcaraz és Casper Ruud csatájától lesz hangos az amerikai közönség. Jelenlegi formáját tekintve az esélyek egyértelműen a spanyol mellett szólnak, ám kérdéses, miként kezeli úgy karrierje első ATP 1000-es fináléját, hogy favoritként léphet pályára. 

Az elődöntők eredményei: 

Carlos Alcaraz ( 14 )-Hubert Hurkacz ( 8 ) 7/6(5) 7/6(2)

Casper Ruud ( 6 )-Francisco Cerundolo 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: sportmax.tv