Carlos Alcaraz bezsebelte első Masters trófeáját Miami-ben

Carlos Alcaraz lett a 2022-es Miami Open bajnoka. A spanyol teniszező rögtön megnyerte első ATP 1000-es fináléját a norvég Casper Ruud-al szemben. 

Carlos Alcaraz és Casper Ruud vívta meg a Key Biscane Open fináléját, és izgalmas összecsapás elé néztünk, hiszen mind a két játékos karrierje első ATP 1000-es tornagyőzelméért szállt versenybe. A norvégnak hiába volt nagyobb tapasztalata a döntőket tekintve, az esélyek inkább a bombaformában lévő spanyol mellett szóltak.

Alcaraz talán nem meglepetés, hogy egy kicsit idegesebben kezdte a találkozót, és ezt Ruud ki is tudta használni. A norvég pillanatok alatt ellépett 4-1-re, azonban a spanyol az idő haladtával egyre jobban megnyugodott. A torna 14. kiemeltje fokozatosan diktálta a tempót, ráadásul a mérkőzés elejéhez képest már ezt jóval stabilabb tenisszel párosította. Szoros végjátékot hozott az első szett, amit végül Alcaraz bírt jobban idegekkel, és egy igen nagy küzdelemben 7-5-tel vezetést szerzett. Az első felvonás befejezése erőteljesen megdobta a spanyol önbizalmát, aki a második etapban hamar 3-0-ás előnybe került. Ruud ugyan még igyekezett visszakapaszkodni a meccsbe, azonban csupán szorosabbá tudta tenni azt. Alcaraz a két break előnyéből egyet magabiztosan megőrzött, így ennek köszönhetően 1 óra 50 perc játékot követően lett a Miami Masters újdonsült bajnoka.

Alcaraz Miami-ben már megszerezte karrierje első Masters tornagyőzelmét
Kép forrása: twitter.com

Carlos Alcaraz-nál maximálisan benne volt a pakliban, hogy előbb-utóbb megnyer egy magasabb kategóriájú versenyt. A spanyol már Indian Wells-ben káprázatosan játszott, Miami-ben pedig meggyőző tenisze mellett mentálisan is rendkívül egyben maradt végig, így elvitte a trófeát a floridai viadalról. A 18 éves játékos tehát megszerezte karrierje első Masters tornagyőzelmét, és kíváncsian várjuk, mi következik a folytatásban az elképesztő szinten teniszező murciai-tól.

A döntő végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 14 )-Casper Ruud ( 6 ) 7/5 6/4

Kiemelt kép forrása: twitter.com