Daniil Medvedev is kényszerszünetet tart

2022. április 3.
by DGM96

A US Open-bajnok orosz teniszező várhatóan a teljes salakszezont kihagyja.

Az idén elveszített Australian Open döntőt követően nem teniszezett olyan eredményesen ebben az évben Daniil Medvedev, amit az elmúlt időszakban megszokhattunk tőle. Ennek pedig fény derült a lehetséges okára. Szombati Twitter-bejegyzésében közölte a hírt, hogy nem volt 100 százalékos állapotban tavasszal, kénytelen lesz szünetet tartania:

“Sziasztok! Az elmúlt hónapokban egy kis sérvvel a testemben játszottam. Úgy döntöttem a csapatommal, hogy orvosolni kell ezt a problémát. Emiatt várhatóan 1-2 hónapig távol leszek a tenisztől, de minden erőmmel azon leszek, hogy visszatérhessek a pályára. Köszönök minden támogatást.”

Ez annyit jelent, hogy Medvedev a teljes salakszezont ki fogja hagyni, amit talán nem is bánhat, mert nem igazán szeret a vörös borításon játszani, nemtetszését pedig tavaly például mérkőzések közben sem rejtette véka alá. A 2021-es US Open megnyerése után az oroszt a tenisz új sztárjának kiáltották ki, természetesen okkal. Sikertörténetét pedig kis híján tovább is írta ebben az évben az Australian Open döntőjében, ám dupla-szett- és break-előnyről bukta el a végül 5 óra 21 percig tartó mérkőzést Rafael Nadal ellen.

Későbbi tornáin azonban még ennél is szerényebb eredményeket ért el. Az Acapulcói ATP 500-as tornán a legjobb 4 között nem tudott Nadalnak visszavágni, Indian Wellsben második mérkőzésén Gael Monfils győzte le, ezen a héten Miamiben pedig Hubert Hurkacztól kapott ki a negyeddöntőben. Időközben azért két hétig világelsőnek mondhatta magát, ami újabb mérföldkő karrierjében.

A nagyágyúk közül nem Medvedev az első, aki sérülés miatt kényszerszünetre vonul. Éppen idei nemezise, Rafael Nadal is megsérült éveleji kemény pályás menetelése végén. Az újdonsült Grand Slam-rekorder fáradásos bordatörés miatt lemaradhat a salakszezon elejéről, így jóval rövidebb ideje lehet majd felkészülni kedvenc tornájára, a Roland Garrosra.

Kép forrása: english.stadiumastro.com