ATP Monte-Carlo: Fucsovics Márton számára a második forduló jelentette a végállomást

Fucsovics Márton hamar befejezte szereplését a Monte-Carlo-i ATP 1000-es viadalon. A magyar játékos egy sima, majd egy végletekig kiélezett szettet követően búcsúzott az argentin Diego Schwartzman-nal szemben. 

Fucsovics Márton miután az első körben legyőzte a dél-afrikai Lloyd Harris-t, egy jóval nehezebb megmérettetés várt rá. A magyar játékos ellenfele ugyanis a világranglista 16., ráadásul egyértelműen salak specialista, Diego Schwartzman volt.

A mérkőzés első fél órája igen nagy hidegzuhany lehetett Fucsovics számára. A nyíregyházi teniszező akárhogy próbálkozott, nem tudott játékot nyerni, emellett pedig Schwartzman nagyon stabilan játszott az első szettben. A második felvonást a magyar break előnyben kezdte, ám ennek ellenére a rövidítésig neki kellett két mérkőzéslabdát is hárítania. A Tiebreak elejét Fucsovics indította némileg jobban, azonban innentől kezdve az argentin tudott jobban érvényesülni, és egy 7-4-re megnyert rövidítéssel lezárta a találkozót. Schwartzman következő ellenfele a Felix Auger-Aliassime összecsapásból kerül ki.

A mérkőzés végeredménye: 

Diego Schwartzman ( 12 )-Fucsovics Márton 6/0 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: 24.hu