ATP Monte-Carlo: Zverev továbbjutott, Alcaraz búcsúzott

A mai napon a második fordulós mérkőzésekre került sor a Monte-Carlo Mastersen. Alexander Zverev könnyedén jutott tovább, viszont Carlos Alcaraz egy óriási csatában kiesett Sebastian Korda ellen. 

Alexander Zverev is megkezdte szereplését Monte-Carlo-ban, és olyan első ellenfelet kapott, akinek a salak a kedvenc borítása. A német azonban nem igazán foglalkozott azzal, hogy Federico Delbonis játékstílusa miatt kényelmesen érzi magát salakon. A torna második kiemeltje nagyon magabiztosan nyerte meg az első szettet, majd miután 7-5 arányban egy izgalmas végjátékot követően sikerrel abszolválta a második szettet, végül kétszettes győzelmet könyvelhetett el. Zverev-re minden bizonnyal a negyeddöntőbe jutásért már keményebb megmérettetés vár, mivel a spanyol Pablo Carreno Busta-val mérkőzik meg.

Zverev könnyedén legyőzte Delbonis-t
Kép forrása: atptour.com

A nap egyik késhegyig menő találkozóját Carlos Alcaraz és Sebastian Korda játszotta. Az első szettben csak úgy követték egymást a break-ek, majd a játszma sorsát rövidítés döntötte el, amit az amerikai tudott behúzni. A második etapban a spanyol már ideje korán kiharcolhatta volna az egyenlítést, azonban számára ez csak egy újabb Tiebreak-et követően sikerült. A harmadik játszmát Alcaraz kezdte jobban, hiszen 2-0-ás előnyben teniszezhetett, de ennek ellenére Korda viszonylag simán fordítani tudott. Az amerikai azt követően, hogy megnyerte 6-3-ra a továbbjutást meghatározó etapot, készülhet a Taylor Fritz elleni összecsapásra.

Korda hatalmas csatában búcsúztatta Miami bajnokát
Kép forrása: thepeninsulaqatar.com

A mai napon még néhány kiemelt játékos megkezdte szereplését Monte-Carlo-ban. Andrey Rublev döntő játszmában, míg Casper Ruud két szoros szettet követően jutott tovább. A torna magasan jegyzett teniszezői közül a kanadai Felix Auger-Aliassime és a brit Camaron Norrie számára is a második forduló jelentette a végállomást.

A második forduló eredményei: 

David Goffin-Daniel Evans 7/6(3) 6/2

Taylor Fritz ( 10 )-Marin Cilic 6/3 4/6 6/4

Sebastian Korda-Carlos Alcaraz ( 8 ) 7/6(2) 6/7(5) 6/3

Casper Ruud ( 4 )-Holger Rune 7/6(5) 7/5

Hubert Hurkacz ( 11 )-Pedro Martinez 6/3 4/6 6/4

Albert Ramos-Vinolas-Cameron Norrie ( 7 ) 6/4 2/6 6/4

Lorenzo Musetti-Felix Auger-Aliassime ( 6 ) 6/2 7/6(2)

Laslo Djere-Lorenzo Sonego ( 16 ) 6/4 6/4

Andrey Rublev ( 5 )-Alex De Minaur 2/6 6/1 6/4

Jannik Sinner ( 9 )-Emil Ruusuvouri 7/5 6/3

Pablo Carreno Busta ( 13 )-Alexander Bublik 4/6 7/6(3) 4/3-nál Bublik feladta

Alexander Zverev ( 2 )-Federico Delbonis 6/1 7/5

Kiemelt kép forrása: news.in-25.com