ATP Monte-Carlo: Zverev és Tsitsipas is kétszettes győzelemmel negyeddöntős

Monte-Carloban már a nyolcaddöntőkkel folytatódott a küzdelem. Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas egyaránt sikerrel abszolválta a legjobb 16 között lejátszott mérkőzését. 

Alexander Zverevre papíron egy komolyabb erőpróba várt, hiszen a spanyol Pablo Carreno Busta játéka salakra specializálódott. Nos ez a tény a németet nem igazán foglalkoztatta, hiszen az első szettet nagyon meggyőző játékkal 6-2-re nyerte meg. A spanyol a második felvonásban igyekezett lépést tartani ellenfelével, ezáltal a torna második kiemeltje az első szettnél jóval szorosabb küzdelemre kényszerült, amit végül csak 7-5 arányban tudott nagy nehezen bezsebelni. Zverev így kétszettes győzelmének örülhetett, és holnap az elődöntőbe jutásért az Andrey Rublevet döntő játszmában búcsúztató, olasz Jannik Sinner-el méri össze az erejét.

Zverev két szettben győzte le Carreno Bustát
Kép forrása: dailysabah.com

Stefanos Tsitsipas számára sem okozott gondot a negyeddöntőbe jutás a Monte-Carlo Masters csütörtöki játéknapján. A görög teniszező a nyolcaddöntőben a szerb Laslo Djere-vel találkozott, aki ellen szettveszteség nélküli győzelme után térhetett pihenőre. A korábban ATP 500-as tornát is nyerő Djere remekül helytállt Tsitsipas-szal szemben, és ennek köszönhetően a görög csupán két végletekig kiélezett játszmát követően harcolta ki a továbbjutást. Tsitsipas következő ellenfele az argentin Diego Schwartzman lesz, aki igen nehéz helyzetből győzte le az olasz Lorenzo Musettit.

Tsitsipas-t csupán megszorítani tudta Djere
Kép forrása: 24newshd.tv

A mai játéknapon Zverev és Tsitsipas győzelme mellett kialakult a negyeddöntő végleges névsora. A legjobb nyolcba Taylor Fritz, valamint a Casper Ruud-ot a vártnál simábban kiejtő Grigor Dimitrov is bekerült. A legjobb 16 között Alejandro Davidovich Fokina tovább folytatta menetelését, amit David Goffin bánt, majd nem sokkal később a lengyel Hubert Hurkacz is a negyeddöntőbe kvalifikálta magát a spanyol Albert Ramos-Vinolas legyőzésével.

A nyolcaddöntők eredményei: 

Alejandro Davidovich Fokina-David Goffin 6/4 6/1

Taylor Fritz ( 10 )-Sebastian Korda 7/6(4) 7/5

Grigor Dimitrov-Casper Ruud ( 4 ) 6/3 7/5

Hubert Hurkacz ( 11 )-Albert Ramos-Vinolas 7/6(2) 6/2

Diego Schwartzman ( 12 )-Lorenzo Musetti 2/6 6/4 6/3

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-Laslo Djere 7/5 7/6(1)

Jannik Sinner ( 9 )-Andrey Rublev ( 5 ) 5/7 6/1 6/3

Alexander Zverev ( 2 )-Pablo Carreno Busta 6/2 7/5