ATP Monte-Carlo: Közel a címvédéshez Stefanos Tsitsipas

A Monte-Carlo-i ATP 1000-es viadalon már a döntőbe jutás volt a tét. Alejandro Davidovich Fokina tovább folytatta tündérmesébe illő szereplését, míg a fizikailag némileg megtépázott Stefanos Tsitsipas, a Harry Potter filmekből megismert Főnix madárként feltámadva, egyenesen berepült a fináléba. 

Alejandro Davidovich Fokina egy káprázatos hét vége felé közeledve újabb nagy skalpot gyűjtött be, hiszen legyőzte a végjátékokban nála jóval rutinosabb Grigor Dimitrovot. 

Joggal gondolhattuk, hogy a spanyoltól a héten mutatott kimagasló tenisznek is egy idő után meglesznek a korlátai. Davidovich Fokina viszont ezt a teóriát még annak ellenére is bányász módra a föld alá ásta, hogy a második szett elvesztése után már nem Ő volt az esélyes. Dimitrov ugyan megnyerte a második felvonást rövidítésben, mégsem tudott ebből elegendő erőt meríteni. Habár a bolgár 2-0-ra már vezetett a döntő játszmában, fejben nem igazán tudott szintet tartani az addig mutatott teniszével. Ezt pedig Fokina kíméletlenül kihasználta, és pillanatok alatt felőrölte a mentálisan darabokra hulló Dimitrovot. A spanyol tehát megcsinálta azt, amire senki nem számított, ATP 1000-es torna serlegéért játszhat holnap.

Davidovich Fokina vajon meg sem áll a Monte-Carlo-i tornagyőzelemig?
Kép forrása: atptour.com

Davidovich Fokinának azonban rendesen fel kell kötnie a gatyáját, hiszen a címvédő Stefanos Tsitsipas lesz az ellenfele a fináléban.

Nagyon jó kérdés a görög honnan merített ahhoz erőt, hogy porrá zúzza Alexander Zverev utolsó hiányzó salakpályás Masters trófea megszerzéséről szőtt álmait Az első játszmában még Zverev lépést tudott tartani a címvédővel, ám sokba került számára, hogy a görög 5-4-es vezetésnél fogadóként lezárta a játszmát. Tsitsipas a folytatásban sem csökkentette a játéka intenzitását, ami a stabilitásból és a remek ritmusváltások tökéletes kombinációjából állt. Nos, erre Zverev 2 game megnyerésével tudott reagálni, így pedig a torna harmadik kiemeltje nagyon meggyőző tenisszel, igencsak magabiztosan győzte le az ezen a délutánon tanácstalan, regnáló olimpiai bajnokot.

Tsitsipas meggyőző játékkal mattolta Zverevet a második elődöntőben
Kép forrása: 21sportnews.com

Holnap óriási téttel bíró mérkőzés következik a Monaco-i hercegségben. Vajon egy tornagyőzelemmel ér véget Alejandro Davidovich Fokina tündérmeséje, avagy Stefanos Tsitsipas egy újabb évig birtokolhatja a Monte-Carlo-i trófeát? Minden kérdésre választ kapunk holnap késő délutánig! 

ATP Monte-Carlo elődöntők eredményei:

Alejandro Davidovich Fokina-Grigor Dimitrov 6:4 6:7(2) 6:3

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-Alexander Zverev ( 2 ) 6:4 6:2

Kiemelt kép forrása: sandiegouniontribune.com