ATP Barcelona: Fucsovics Márton győzelemmel kezdett

Fucsovics Márton magabiztos győzelemmel kezdte barcelonai túráját. A magyar teniszező hat game elvesztésével, viszonylag könnyedén bánt el az ausztrál Jordan Thompsonnal. 

Fucsovics Márton nem panaszkodhatott a barcelonai sorsolására, hiszen az ausztrál Jordan Thompson tenisze inkább a kemény vagy füves borításra specializálódott. A két teniszező maximum az edzői stáb elemzéséből ismerhette egymást, hiszen eddig még sosem találkoztak ellenfélként.

Fucsovics jól kezdte a mérkőzést, már a harmadik játékban elvette Thompson szerváját. A magyar játékos a játszma további részében megingathatatlannak bizonyult adogatóként, és ennek köszönhetően 6-4-gyel megszerezte a vezetést. A második felvonásban az ausztrál csupán 2-2-ig tudott lépést tartani hazánk legjobb teniszezőjével szemben, Fucsovics innentől kezdve már nem veszített el újabb játékot. A nyíregyházi játékosnak 1 óra 25 perc teniszidő szükségeltetett Thompson legyőzéséhez.

Fucsovics Mártonra a második fordulóban egy igazán érdekes meccs vár egy olyan játékos ellen, akinek a “vörös szőnyeg” jóval otthonosabb, mint bármelyik borítás. A magyar teniszező következő ellenfele ugyanis az argentin Federico Delbonis lesz, aki egyébként a torna 15. kiemeltje.

ATP Barcelona első forduló eredménye: 

Fucsovics Márton-Jordan Thompson 6:4 6:2

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu