ATP beharangozó: Barcelona

Marad-e a győztes úton Stefanos Tsitsipas? Javítja-e a monacói fiaskót Carlos Alcaraz? Ki lehet a katalán főváros bajnoka Rafael Nadal távollétében?

A szokásoknak megfelelően a Monte Carlo Masters után rögtön a barcelonai 500-as tornával folytatódik a salakszezon. A borítás királya, Rafa Nadal Indian Wells-i sérülése miatt nem kisérelheti meg a címvédést, ellenben a tavalyi döntős és Monte Carlo immáron kétszeres bajnoka, Stefanos Tsitsipas (1.) törlesztheti a 2021-ben elmaradt hiányosságait a katalán fővárosban, ugyanis a tavalyi döntőben a görögök korábbi világbajnoka meccslabdáról kapott ki a Grand Slam-rekorder mallorcaitól.

Tsitsipas a Pedro Martinez – Ilya Ivashka találkozó győztese ellen mutatkozik be, ha pedig állva hagyja a papírformát, akkor jó eséllyel Grigor Dimitrov (14.) következhet a legjobb 16 között. A tavalyi Roland Garros-döntős negyedébe sorsolták az elmúlt egy-másfél év üstökösét, a hazai közönség előtt teniszező Carlos Alcarazt (5.), aki csak 19 éves lesz májusban, de máris büszkélkedhet egy Masters-bajnoki címmel és ott dörömböl a top 10 kapujánál. Miami győzelme után váratlanul kikapott már az első monacói meccsén Sebastian Kordától, így most sokan a javítást várják a Nadal-utódnak felcelebrált spanyoltól. Első ellenfele a dél-koreai Soonwoo Kwoon lesz, továbbjutás esetén pedig a Nikoloz Basilashvili (9.) – Jaume Munar találkozó győztese ellen harcolhatja ki a negyeddöntőbe jutást. Ha beigazolódik a papírofrma, akkor Tsitsipas és Alcaraz az idei miami negyeddöntő után ismét farkasszemet nézhet egymással.

Újabb Tsitsipas – Alcaraz negyeddöntőre van kilátás.
Kép forrása: world-today-news.com

A felső ág felső negyedéből jó eséllyel a későbbi döntős is kikerülhet, hiszen az ág másik szegletében szerényebb képességű teniszezők találhatóak meg Cameron Norrie (4.), Federico Delbonis (15.),  Alex De Minaur (10.) és Albert Ramos-Vinolas (15.) személyében. Ebben a negyedben találhatjuk viszont Fucsovics Mártont is, aki az ausztrál Jordan Thompsonnal mérkőzik meg, győzelem esetén pedig Delbonis ellen folytathatja a 2.6 millió Euró összdíjazású tornát.

A főtábla túlsó felére, az alsó ágra sorsolták a monacói elődöntőről épphogy lemaradó Diego Schwartzmant (6.), akinek az újabb negyeddöntő felé Mackenzie McDonaldon és a Lorenzo Musetti – Daniel Evans (12.) mérkőzés győztesén keresztül vezethet az út. Az argentin teniszező a kanadai Felix Auger-Aliassime (3.) negyedébe került, akinek várhatóan két amerikaival kell megmérkőznie a legjobb 8-ig: Alcaraz múlt heti legyőzőjével, Kordával, majd Frances Tiafoe-val. Az alsó ág legrangosabb teniszezője Casper Ruud (2.), aki tavaly több tornát is megnyert salakon, idén pedig a Miami Mastersen játszhatott döntőt. A norvég az amerikai Nakashima ellen kezdi meg a tornát és a negyeddöntőig könnyű is lehet az útja, ám ott Lorenzo Sonegóval (11.), vagy Pablo Carreno Bustával (8.) kell majd megmérkőznie.

A torna sorsolása megtekinthető teljes egészében ezen a linken.

Borítókép forrása: surpiresports.com