Carlos Alcaraz tarolt Barcelonában

Carlos Alcaraz gyengébb salakpályás kezdése után, ismét hallatott magáról. A fiatal spanyol titán besöpörte igen meggyőző teljesítménnyel a Barcelona-i ATP 500-as tornát. 

Múlt héten a Barcelona-i ATP 500 torna került igen szeszélyes időjárási körülmények közepette, és pörgetetten feszes tempóval “megfűszerezve”. Elképesztően erős mezőny jött össze Katalóniában, de a végső győztes nevén nem igazán lepődött meg a fanatikusabb Stefanos Tsitsipas rajongókat leszámítva SENKI!

Carlos Alcaraz azt követően, hogy egy minimális rövidzárlattal magának túlórát kreált, de a negyeddöntőben még így is magabiztosan túllépett a görög Stefanos Tsitsipason. A spanyol túlélt a hellén elleni találkozót követően tegnap egy 3 óra 43 perces gigászi küzdelmet a lassan ezerlábúnak is becézhető, ausztrál Alex De Minaur ellen, majd nem sokkal később a döntő nem kis meglepetésre már csak formalitás volt az egyre jobb formában teniszező Pablo Carreno Busta ellen. Alcaraz mindösszesen 5 játékot elveszítve 6:3 6:2 arányban győzte le a fantasztikus hetet futó honfitársát, és így megérdemelten megnyerte a barcelonai “hacacárét”.

Alcaraz szíveket melengető győzelmet aratott Barcelonában
Kép forrása: tennisuptodate.com

Carlos Alcaraz Monte-Carlo-ban csak a Sebastian Korda elleni némileg meglepő vereséggel bemelegedett az európai salakpályás szezonra, és Barcelonában ismét azt az arcát mutatta meg, hogy Ő egy “véreskezű” dominátor a pályán, és az igen magas technikai repertoárját egyre okosabban kihasználja. A spanyol teniszező idén már Rio De Janeiro-t és Miami-t követően harmadik tornagyőzelmét aratta és újfent joggal és maximális önbizalommal, reményteljesen várhatja a körülbelül három hét múlva elstartoló párizsi Major viadalt!

ATP Barcelona a döntő végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 5 )-Pablo Carreno Busta ( 8 ) 6:3 6:2

Kiemelt kép forrása: eurosport.com