Andrey Rublev diadalmaskodott Belgrádban

Andrey Rublev hódította el a végső győztesnek járó serleget az ATP 250-es belgrádi tornán. A 24 éves játékos a fináléban a hazai publikum legnagyobb bánatára elbírt a világelső Novak Djokovic-csal. 

Belgrádban is igen erős mezőny gyűlt össze, de nem történt komolyabb meglepetés, hiszen a fináléba két olyan teniszező jutott be, akik előzetesen is topfavoritnak számítottak ezen a versenyen. Novak Djokovic egyszer találkozott pályafutása során Andrey Rublevvel, és azon a másfél évvel ezelőtti Nitto ATP Finals csoportkörben megrendezett összecsaoáson 5 gamet veszítve győzte le a domináns moszkvait.

A belgrádi finálét viszont egyértelműen Rublev kezdte jobban, hiszen az első játszmában nem engedélyezett a világelsőnek 2 játéknál többet. A második felvonásra már Djokovic is jobban megérkezett, a szett vége felé óriási nyomás alá helyezte riválisát, majd egy heroikus küzdelemben végül egy 7-4-re bezsebelt rövidítést követően kiegyenlített. A szerb azonban itt lőtte el az utolsó puskaporát, hiszen Rublev a harmadik etapot már 6-0-re tudta megnyerni, így Djokovic szülőföldjén aratott számára igen fontos tornagyőzelmet egy 2 óra 29 percig tartó mérkőzésen.

Rublev a világelsőt legyőzve lett Belgrád bajnoka
Kép forrása: hotsr.com

Andrey Rublev ugyan megnyerte a belgrádi ATP 250-es viadalt, azonban nála kérdéses, hogy tud-e a hátralévő európai körút állomásain konstans teljesítményt nyújtani. Fernando Vicente tanítványa idei harmadik, és egyben karrierje tizenegyedik tornagyőzelmét szerezte meg, amivel továbbra is maradt a világranglista nyolcadik helyén.

ATP Belgrád, a döntő végeredménye: 

Andrey Rublev ( 2 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6:2 6:7(4) 6:0

Kiemelt kép forrása: gemm.site