ATP Madrid: Hamarosan “bikaviadal” veszi kezdetét

Hölgyeim és Uraim! Hamarosan kezdetét veszi az év negyedik Masters tornája. Az urak Madridban mérettetik meg magukat, nézzük hát, mire is lehet számítani.

Mindenki ott lesz aki számít, izgalmas tornának nézünk elébe 

Madridban a teniszrajongók szerencséjére nagyjából ott lesz az elit ( 1-2 nagyobb hiányzóval ), szóval ennek köszönhetően egy igen rangos, és presztízzsel bíró versengés veszi kezdetét Spanyolország fővárosában. Érdekes 1 hét lehet, hiszen teljesen kiszámíthatatlan hogyan szerepel Novak Djokovic és Rafael Nadal. A szerb igen gyengén muzsikál eddig az európai turnéján, a hazai közönség előtt játszó ötszörös itteni bajnok pedig most tér vissza körülbelül egy hónap kihagyás után a fáradásos bordatörés okozta kényszerpihenőjéből. Sok erős konkurencia lehet a két nagyágyú számára, nézzük tábla alapján mik az esélyek Madridban.

Latolgassuk az ágrajz szerinti esélyeket. 

Felső ág 

A felső ág sorsolása valami egészen brutálisra kerekedett. Nem elég, hogy Novak Djokovic és Rafael Nadal egy ágra került, és az elődöntőben találkozhatnak, megkapták maguk mellé az év eleje óta elképesztő formában teniszező “kis Nadal-ként” becézett Carlos Alcarazt! Ha ez nem lenne maximálisan kellemetlen számukra, a felső ágon olyan nevek szerepelnek még, mint Casper Ruud, Hubert Hurkacz, illetve Denis Shapovalov. Mindezek ellenére az egyik legjobban várt mérkőzés két Grand Slam bajnok ” összeröffenése” lesz, hiszen Andy Murray és Dominic Thiem már az első fordulóban egymásnak feszül.

A két nagyágyúnak minden bizonnyal fel kell kötnie a gatyáját már a második körben, hiszen a világelső a legjobb 16 közé jutásért Gael Monfils-szal csaphat össze, a Salakkirály pedig az utóbbi időben brutális szinten teniszező Miomir Kecmanovic-csal mérheti össze az erejét. Ehhez persze a francia és a szerb játékosnak egyaránt tovább kell jutnia, de azért nagyobb esély mutatkozik arra, hogy ez a két pikáns meccs megrendezésre kerül Madrid Vörös gyeptégláján.

Vajon össze jön-e a Nadal-Djokovic legendás klasszikus az elődöntőben?
Kép forrása: sportingnews.com

Alsó ág 

Madridban az urak versenyének alsó ága is brutális lehet, hiszen a két legmagasabban kiemelt játékosra óriási veszélyek leselkednek, mint J.K. Rowling elég gyorsan legendássá vált Harry Potter regény-, és többek által inkább, megtekintett, filmvászonra vetített történetében.

Az alsó ág felső részében Andrey Rublev a top kiemelt, azonban rá salakpályán maximum a valóságtól teljes mértékben elszakadt bukmékerek építhetnek “erődöt”. A negyeddöntőig ki kell jó sansszal olyan próbákat állnia, mint a bombaformában teniszező, egyben Indian Wells-i bajnok, Taylor Fritz, majd ha ezt a kanyart túléli, befigyelhet egy mérkőzés Diego Schwartzman, vagy a Monte-Carlo-i győztes Stefanos Tsitsipas ellen.

A tábla legaljára a “székfoglalóban” évek óta igen jártas Alexander Zverev ült le. A német játékosnak a fél generációval fiatalabb, sokak által trónkövetelőkkel kell felvennie valószínűleg a harcot. Ezen az ágon érdemes odafigyelni a kanadai delegáció másik tagjára, az érzelmileg sokkal intelligensebb, Felix-Auger Aliassime-re, akivel Zverev a negyeddöntőben találkozhatna. A tábla ezen negyedében helyet kapott még az olasz Jannik Sinner, és az amerikai Sebastian Korda is. A salakpályára termett játékosoknak azonban a madridi viszonylag gyorsabb borítás miatt komoly fejtörés lehet Reilly Opelka bombasztikus szerváival megáldott tenisze.

Az alsó ági Tsitsipas-Zverev elődöntőbe beleszólhat-e a konkurencia?
Kép forrása: sportco.io

A teniszrajongók számára olyan “kötelező olvasmány” ez a torna, mint kisiskolás korban a gyerekeknek, a Micimackó! Elképesztően izgalmas torna veszi a kezdetét Madridban, bátor aki a helyi fogadóirodákban biztos végső győztest mer tippelni! 

A tábla sorsolása az alábbi linken taláható meg: 

https://www.atptour.com/en/scores/current/madrid/1536/draws

Kiemelt kép forrása: atptour.com