ATP Madrid: Murray és Alcaraz is már a harmadik fordulóban

A madridi ATP 1000-es verseny tegnap esti programja igazi “csemegekosárként” funkcionált. Andy Murray legyőzte Denis Shapovalov-ot, míg Carlos Alcaraz két szettben múlta felül Nikoloz Basilashvilit. 

Andy Murray már a második fordulóban igen rázós mérkőzés elé nézett, hiszen a kanadai Denis Shapovalov-val kellett összecsapnia. A brit remekül kezdte a mérkőzést, és mielőtt a kanadai felébredhetett volna, 6-1 arányban megnyerte az első szettet. Shapovalov természetesen az első sokk után kezdett bemelegedni, és a második felvonást úgy húzta be, hogy a játszma közepén szerzett breaket szigorúan megőrizte, így 6-3-mal kiegyenlített. Murray azonban nem az a fajta, akit olyan könnyedén megijesszen az ellenfél minimális lélektani előnye. A két játékos elment a harmadik etapban 2-2-ig, majd a brit utána teljes mértékben állva hagyta ellenfelét, és már nem veszített újabb játékot. A háromszoros Grand Slam bajnok teniszező 2 óra 11 perces találkozót tudott sikerrel abszolválni, és ennek köszönhetően készülhet egy remélhetőleg klasszikusra a világelső Novak Djokovic-csal szemben.

Murray készülhet a Djokovic elleni “randevúra”
Kép forrása: atptour.com

Carlos Alcaraz is megkezdte szereplését a Mutua Madrid Openen. Az ifjú spanyol papíron nem kapott könnyű ellenfelet első mérkőzésére, hiszen Nikoloz Basilashvili-nek a játéka nem éppen az a matematikából már jól ismert medián. A grúz némileg megszorította a másfél hete Barcelonában tornát nyerő Alcarazt, azonban minden igyekezete hiába való volt, kétszettes vereséget szenvedett el tőle. A spanyol teniszező 6:3 7:5 arányban jutott tovább, és majd a harmadik fordulóban a Cameron Norrie-John Isner, igen pikánsnak ígérkező találkozó győztesével méri össze az erejét.

Alcaraz kétszettes győzelemmel mutatkozott be Madridban
Kép forrása: atptour.com

Az első forduló eredményei: 

Botic Van De Zandschulp-Pablo Carreno Busta ( 16 ) 6:7(6) 7:6(1) 6:3

Sebastian Korda-Reilly Opelka ( 15 ) 6:3 7:5

A második forduló eredményei:

Andy Murray-Denis Shapovalov ( 14 ) 6:1 3:6 6:2

Carlos Alcaraz ( 7 )-Nikoloz Basilashvili 6:3 7:5

Kiemelt kép forrása: odu.bz