ATP Madrid: Nadal győzelemmel tért vissza

2022. május 4.
by Airon

Rafael Nadal kényszer pihenőjét követően Madridban ragadott ismét ütőt, ahol visszatérő meccsén két szettben múlta felül a szerb Miomar Kecmanovic-ot.

Rafael Nadalra nehéz feladat várt már a második fordulóban, hiszen Miomir Kecmanovic az elmúlt hetekben remek formában teniszezett. A spanyol, ellenfele meggyőző teljesítménye ellenére megmutatta, hogy salak borítás az még egy teljesen “másik kávéház”, hiszen 37 perc játékot követően 6-1 állt Nadal neve mellett az eredményjelző táblán. Kecmanovic a második felvonásban már könnyebben lépést tudott tartani az ötszörös madridi bajnokkal, és ennek köszönhetően sokkal szorosabb csata is kerekedett hirtelen. Nadalra ebben az etapban már nagyobb nyomás került, de a rövidítésben helyén volt az esze, és lezárta két szettben a mérkőzést. A spanyol a következő körben a Botic Van De Zandsculpot búcsúztató David Goffin-nel találkozik.

Nadal magabiztos győzelemmel kezdett Madridban
Kép forrása: 21sportsnews.com

A mai játéknapon még pályára lépett többek között Alexander Zverev is. A németnek igencsak meg kellett küzdenie a továbbjutásért, hiszen Marin Cilic csupán döntő szettben kapott ki Tőle. A német 4:6 6:4 6:4 arányban jutott tovább, és készülhet a nyolcaddöntőre, ahol az olasz Lorenzo Musetti áll majd a háló túlsó oldalán. Zverev továbbjutása mellett akadtak kisebb meglepetések is, hiszen az ötödik kiemelt Casper Ruud ( Dusan Lajovic ellen ), valamint az argentin Diego Schwartzman ( Grigor Dimitrov-val szemben ) is hamar búcsúzni kényszerült.

Zverev igen nyögvenyelősen győzte le Cilic-et
Kép forrása: atptour.com

A második forduló eredményei: 

Hubert Hurkacz ( 12 )-Alejandro Davidovich Fokina 6:4 4:6 7:6(5)

Dusan Lajovic-Casper Ruud ( 5 ) 7:6(7) 2:6 6:4

Rafael Nadal ( 3 )-Miomir Kecmanovic 6:1 7:6(4)

David Goffin-Botic Van De Zandshulp 6:4 6:2

Cameron Norrien ( 9 )-John Isner 6:4 6:7(5) 6:4

Daniel Evans-Roberto Bautista Agut ( 17 ) 6:3 5:7 7:6(2)

Grigor Dimitrov-Diego Schwartzman ( 13 ) 6:0 6:3

Lorenzo Musetti-Sebastian Korda 6:4 6:3

Alexander Zverev ( 2 )-Marin Cilic 4:6 6:4 6:4

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk