ATP Madrid: Tsitsipas magabiztos győzelemmel mutatkozott be

2022. május 5.
by Airon

Stefanos Tsitsipas kétszettes győzelemmel kezdte szereplését a madridi ATP 1000-es versenyen. A Monte-Carlo-i bajnok, görög viszonylag simán győzte le a korábban, szebb napokat is látott, francia Lucas Pouille-t. 

Stefanos Tsitsipas is bemutatkozott a spanyol fővárosban, és a harmadik fordulóba jutásért a Lucas Pouille elleni mérkőzés, előzetesen papírforma győzelemnek tűnt.

Lucas Pouille-nak évek óta egy helyben toporog a karrierje, mostanában a Challenger tornákon sem jut sokáig, annak ellenére, hogy 2018-ban a 10. pozíció volt a legjobb világranglista helyezése. Ennek fényében nem kis meglepetésnek bizonyult, amikor az első fordulóban legyőzte a nála, a továbbjutásra jóval esélyesebb Karen Khachanov-ot. A francia bajait ráadásul tovább tetézte, hogy eddig még nem tudta legyőzni a hellént ( 2018-ban Halle-ban, és 2021-ben Marseille-ben is szettveszteség nélkül nyert Tsitsipas ).

Tsitsipas nyitotta egy viszonylag korai breakkel a találkozót, de az kezdeti fórja elég hamar “repülőpályára” került. A görög azonban nem teketóriázott sokat, és miután akaratán kívül megszabadult a lépés előnyétől, újra elvette a francia adogatását. A hellén teniszező innentől már sokkal óvatosabb volt a saját szervája mögött, és ennek köszönhetően 6-3-mal vezetést szerzett. Pouille a folytatásban sem tudta igazán komolyabban tartani a tempót Monte-Carlo bajnokával, és miután a második felvonásban rögtön break hátrányba került, már nem tudott visszakapaszkodni, így Tsitsipas két szettben lezárta a találkozót.

Tsitsipas különösebb gond nélkül győzte le Pouille-t
Kép forrása: atptour.com

Tsitsipas-nak mindösszesen 69 percre volt szüksége a továbbjutáshoz, és készülhet a legjobb 16 közötti küzdelemre, ahol a jelenleg talán szebb arcát mutató, bolgár Grigor Dimitrov lesz az ellenfele.

ATP Madrid, a második forduló eredményei: 

Felix Auger-Aliassime ( 8 )-Cristian Garin 6:3 6:0

Jannik Sinner ( 10 )-Alex De Minaur 6:4 6:1

Stefanos Tsitsipas ( 3 )-Lucas Pouille 6:4 6:1

Kiemelt kép forrása: newshoton.xyz