ATP Madrid: Alcaraz a bajnok

2022. május 8.
by cort

A spanyol Carlos Alcaraz győzelmével zárult a Madrid Masters. A fiatal játékos 1 óra 4 perc alatt győzött a második helyen kiemelt, világranglista harmadik Alexander Zverev ellen.

Elfogytak a szuperlatívuszok Carlos Alcaraz eheti teljesítménye láttán. Már magában az sem mindennapi dolog, ha valaki egymás után legyőzi Rafael Nadalt, és Novak Djokovicot (salakon eddig ez még senkinek sem sikerült), de az ezeken a mérkőzéseken mutatott játék, és különösen a mai, Alexander Zverev elleni madridi fináléban látott teniszre csak a legkíválóbb jelzőkkel lehet hivatkozni.

A döntőben simának mondható 6-3 6-1-es vereséget szenvedő német szerint a fiatal spanyol jelenleg a világ legjobb teniszezője, és az eredmények is valóban ezt kezdik alátámasztani. Rio, Miami és Barcelona után Madridban sem talált legyőzőre, és ki tudja mire lesz képes a néhány hét múlva kezdődő Roland Garroson. Alcaraz sikerével a torna legfiatalabb győztesének mondhatja magát, és a világranglistán is kezd felzárkózni a top 5-höz, mindezt néhány nappal a 19. születésnapját követően.