ATP-Ranglista: Továbbra is Djokovic az élen

A múlt heti római mestertornát követően továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti a világranglistát a férfiaknál, őt az orosz Daniil Medvedev valamint a német Alexander Zverev követi.

Volt bőven mozgolódás a férfi világranglista élmezőnyében, rendesen átalakult a top 10. A negyedik pozícióban helyet cserélt a római döntős görög Stefanos Tsitsipas, és a salakkirály Rafael Nadal. A görög ennek köszönhetően talán jobb sorsolásban reménykedhet a jövő héten rajtoló Roland Garroson. A norvég Casper Ruud két pozíciót előrelépve a nyolcadik, a sérülés miatt távolmaradó olasz Matteo Berrettini pedig két helyet rontva a tizedik az aktuális rangsorban. 104 helyet javított és így már a 257. a korábbi háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stan Wawrinka, aki közel egy éves kényszerszünet után ismét győzelmekkel örvendeztette meg szimpatizánsait, és csak a későbbi tornagyőztes Djokovic tudta megállítani a római nyolcaddöntőben.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton három helyet rontva az 55., Piros Zsombor a 189., Balázs Attila pedig a 255. helyet foglalja el a férfiak aktuális világranglistáján.

A teljes ranglistát itt találjátok: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

Kiemelt kép: atptour.com