RG 2022: Tsitsipas kétszettes hátrányból fordított, Shapovalov búcsúzott

Rendesen zajlottak az események a Roland Garros harmadik játéknapján. Stefanos Tsitsipas 0-2-ról fordítva győzte le Lorenzo Musettit, míg Denis Shapovalovra háromszettes vereséget mért Holger Rune. 

Stefanos Tsitsipas-nak igen nyögvenyelősen indult a Roland Garros, de ezen azért nem lehetett ezen túlságosan meglepődni, hiszen Lorenzo Musetti nem éppen a legkönnyebben “emészthető” ellenfél. Az olasz igyekezett nagyot alkotni egy top játékos ellen, és ehhez mérten megnyerte az első két játszmát. A történet azonban ugyanolyan véget ért, mint a tavalyi, Djokovic elleni “csörtéje”, hiszen Tsitsipas nemcsak, hogy kimászott a gödörből, fokozatosan felőrölte pontról-pontra fizikailag riválisát. A görög végül 3 óra 36 perc játékot követően továbbjutott, és ez a győzelem hatalmas lelki pluszt jelenthet számára. A torna negyedik kiemeltje a második fordulóban a cseh Zdenek Kolar-ral mérkőzik meg.

Tsitsipas kétszettes hátrányból állt talpra Musetti ellen
Kép forrása: euronewssource.com

Nem kellett sokat várni arra, hogy a kanadai delegáció egyik tagja igen hamar búcsút intsen az idei párizsi küzdelmeknek. Felix Auger-Aliassime két nappal ezelőtt még feltápászkodott a gödörből miután elveszítette az első két szettet, Denis Shapovalov-nak ez már nem sikerült Holger Rune-val szemben. A dán játékos mindösszesen négy gamet bukott el a mérkőzés első óráján belül, majd egy megnyert Tiebreak-et követően le is zárta a találkozót. Rune szépen fokozatosan gyűjti be idén a skalpokat, és már készülhet a svájci Henri Laaksonen elleni összecsapásra.

Rune meglepően simán győzte le Shapovalov-ot
Kép forrása: nbcsports.com

A tegnapi napon sok izgalmas meccsnek adott otthont a Roland Garros vörös salakja. Gilles Simon nem kis meglepetésre kiejtette öt játszmában a nála jóval esélyesebb Pablo Carreno Bustát. Hugo Gaston is egy heroikus küzdelemre kényszerült az ausztrál Alex De Minaur ellen, ám ezt a harcot 4 óra 2 percet követően sikerrel abszolválta. A harmadik játéknapon Daniil Medvedev is pályára lépett, aki magabiztosan búcsúztatta az argentin Facundo Bagnis-t.

Roland Garros, az első forduló eredményei: 

Hubert Hurkacz ( 12 )-Giulio Zeppieri 7:5 6:2 7:5

Holger Rune-Denis Shapovalov ( 14 ) 6:3 6:1 7:6(4)

Hugo Gaston-Alex De Minaur ( 19 ) 4:6 6:2 6:3 0:6 7:6(10-4 )

Stefanos Tsitsipas ( 4 )-Lorenzo Musetti 5:7 4:6 6:2 6:3 6:2

Andrey Rublev ( 7 )-Sonwoo Kwon 6:7(5) 6:2 6:3 6:4

Jannik Sinner ( 11 )-Bjorn Fratangelo 6:3 6:2 6:3

Gilles Simon-Pablo Carreno Busta ( 16 ) 6:4 6:4 1:6 4:6 6:4

Daniil Medvedev ( 2 )-Facundo Bagnis 6:2 6:2 6:2

Kiemelt kép forrása: euronewssource.com