RG 2022: Rafael Nadal legyőzte Novak Djokovic-ot!

Rafael Nadal nyerte a Novak Djokovic elleni klasszikust! A spanyol teniszező visszavágott négy játszmában a tavalyi vereségért a szerbnek. 

Elérkezett végre valahára az a mérkőzés, amit a tenisz szerelmesei a sorsolás kijöttét követően a legjobban vártak. A világelső Novak Djokovic és a 13-szoros párizsi bajnok Rafael Nadal két igazi gladiátorként vonult be a Philippe Chatrier pályára. Kettejük története már igen hosszú évekre vezethető vissza, és az egymás elleni statisztikát 30-28-ra a szerb vezette a mai “csörte” előtt. A két játékos utolsó meccse pont a tavalyi Roland Garroson kapott teret, ahol négy szettben Djokovic tudott diadalmaskodni.

Nadal szájíze szerint kezdődött a találkozó…

A mérkőzés első játékától kezdve hosszú gamek követték egymást, de ez a szett a spanyol akarata szerint zajlott. Nadal rögtön elkezdett fogadóként ostromolni, és már Djokovic első adogatójátékából breakelni tudott. A torna ötödik kiemeltje uralta az igazán fontos game-eket, majd 3-1-nél ismét elnyerte ellenfele szerváját. Nadal a folytatásban nem kívánt engedni a szorításból, és egy nagyon magabiztos 6-2-re megnyert játszmával megszerezte a vezetést.

Nadal magabiztosan szerzett vezetést
Kép forrása: tennis.com

Hatalmas harc, Djokovic kiegyenlített…

A második szettet Nadal ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta. A spanyol rendkívül stabil teniszének, és remek kombinációinak köszönhetően hamar 3-0-ás dupla break előnybe került. Djokovic azonban nem adta a folytatásban olyan könnyen a bőrét, kihasználta a spanyol első megingását, majd egy igen meggyőző következő game-mel már csak 3-2-es hátrányban teniszezhetett. A világelső ráadásul kiharcolta a szetten belüli egyenlítést, egy olyan játékban ami akár a Nadalé is lehetett volna, és ezáltal 3-3-ra módosult az eredményjelző tábla. A szerb egyre jobban tudta a játéka intenzitását emelni, és igen nagy küzdelem árán 5-4-es előnyhöz jutott. A világelső tovább “szorította a kést Nadal nyakához” és ennek eredményeképpen egy újabb breakkel kiegyenlített 6-4 arányban. A szerb a második felvonást 1 óra 27 perc játék után zsebelte be.

Djokovic a szakadék széléről visszakapaszkodva nyerte meg a második szettet
Kép forrása: tennis.com

Nadal újra vezetést szerzett…

A spanyol hamar elfelejtette a második szettben történteket, és pillanatok alatt 4-1-es dupla breaknyi előnyre tett szert. Nadal ezt követően nem teketóriázott sokat ebben az etapban, simán megnyert adogatójátékokkal került egy játszmára az elődöntőtől. Ez volt a találkozó legrövidebb szettje, hiszen ezt a felvonást a Salakkirály “csupán” 44 perc alatt volt képes bezsebelni.

A Salakkirály jutott az elődöntőbe!!! 

Nagyon úgy nézett ki egy jó darabig, hogy öt játszma fogja meghatározni a győztes nevének kilétét, ám Djokovic hiába vezetett 5-2-re a negyedik szettben, a spanyol megtalálta a visszavezető utat. Nadal 2-5 után zsinórban három játékot tudott a saját neve mellé könyvelni, és hirtelen 5-5 állt az eredményjelzőn. A következő két game-ben nem volt a fogadóknak különösebb esélye, így következhetett a sorsdöntő Tiebreak. A rövidítésben már egyértelműen Nadal irányított, aki pillanatok elmúlása alatt 6-1-es állásnál 1 pontra került a továbbjutástól. A szerb ezek után jobban elengedte a kezét, őrült hajrába kezdett, hárított is három mérkőzéslabdát, ám 6-4-nél Nadal egy fonák nyerővel lezárta a találkozót!

Nadal egy elképesztő csatában múlta felül Djokovic.ot
Kép forrása: twitter.com/tennis

Rafael Nadal ismét bebizonyította, hogy bármilyenek legyenek az előzetes, és aznapi körülmények, a Philipp Chatrie pályának amennyiben Ő jó formában teniszezik, csupán egyetlen királya van. Nadal őrült csatán van túl, és készülhet az elődöntőre, ahol a német Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Roland Garros a negyeddöntő eredménye: 

Rafael Nadal ( 5 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6:2 4:6 6:2 7:6(4)

Kiemelt kép forrása: tennis.com