RG 2022: Casper Ruud nyerte meg a skandináv negyeddöntőt

Casper Ruud jutott be utolsóként a Roland Garros elődöntőjébe! A norvég teniszező négy szettben győzte le a dán Holger Rune-ét. 

Skandináv rangadót rendeztek az urak alsó ági utolsó negyeddöntőjében. A korábban Stefanos Tsitsipas-t is búcsúztató Holger Rune, és a világranglista 8. helyezettje, Casper Ruud mérte össze az erejét. A két játékos utoljára az idei Monte-Carlo Masters-en csapott össze, ahol a norvég két szoros játszmában tudott diadalmaskodni.

Ruud villámrajtot vett az első szettben, és pillanatok alatt ellépett 5-0-ra. Rune a következő game-ben “felfirkantotta” magát az eredményjelző táblára, majd a norvég magabiztosan kiszerválta a szettet. A torna nyolcadik kiemeltje már a második felvonásban is break előnyben teniszezhetett, ám 3-2-es vezetésénél először ingott meg adogatóként, és ezt Rune azonnal kihasználta. A dán egyre jobban belemelegedett a játékba, és a második szettet 6-4 arányban el is vitte. Rune egyre nagyobb nyomás alá helyezte Ruud-ot, ám a norvég még időben visszaverte a 19 éves játékos támadásait. A norvég rövidítésben nyerte meg a harmadik etapot, majd miután a negyedik játszmát 6-3 arányban bezsebelte, végül is 3 óra 18 perc játékot követően bejutott a pénteki elődöntőbe.

Ruud négy szettben múlta felül Rune-ét
Kép forrása: thestar.com.my

Casper Ruud tehát készülhet karrierje első Grand Slam elődöntőjére, ahol az idei Roland Garros-on bombaformában teniszező, horvát Marin Cilic lesz az ellenfele.

Roland Garros, a negyeddöntő eredménye: 

Casper Ruud ( 8 )-Holger Rune 6:1 4:6 7:6(2) 6:3

Kiemelt kép forrása: tennis.com