RG 2022: Casper Ruud jutott be másodikként a fináléba

Casper Ruud lesz Rafael Nadal ellenfele a Roland Garros fináléjában. A norvég teniszező négyszettes győzelmet aratott a horvát Marin Cilic felett. 

Még fel sem nézhettünk a drámai pillanatok után, amit Alexander Zverev nem túl szép sérülése okozott, máris következett a második elődöntő az urak versenyében. A norvég Casper Ruud karrierje első Grand Slam döntőjéért szállt harcba, és ebben az idei Roland Garroson bombaformában teniszező, horvát Marin Cilic szerette volna megállítani. A két játékos eddig 2 alkalommal mérte össze az erejét, amelyekből a 2020-as római, illetve a 2021-es torontói mérkőzést egyaránt Ruud nyerte.

Az első játszmában 3-3-mig mind a két teniszező stabilan hozta az adogatását, majd Cilic volt aki robbantani tudott. A horvát játékos két alkalommal elnyerte a norvég szerváját, így mondhatni magabiztosan szerzett vezetést 6-3 arányban. Cilic igyekezett kontroll alatt tartani a mérkőzést, azonban a norvég elkezdett egyre precízebb kontra teniszt bemutatni. Ruud miután a második felvonás elején breakelni tudott, nem engedett Cilic-nek teret arra, hogy visszajöjjön. A norvég előbb 6-4-gyel kiegyenlített, majd a harmadik etapot már egyre meggyőzőbb játékkal 6-2-re nyerte meg. A horvát a hátrány tudatában igyekezett továbbra is agresszív lenni, azonban nem igazán tudott ellenszert találni már Ruud igen magas szintű játékára. A norvég teljes mértékben felőrölte a 2014-es US Open győztest, és miután 6-2-re bezsebelte a negyedik szettet, fináléba jutott.

Ruud karrierje első Grand Slam döntőjét játssza vasárnap
Kép forrása: eunw.eu

Casper Ruud tehát pályafutása első Grand Slam torna fináléját játszhatja majd vasárnap. A norvégnak amennyiben bajnok akar lenni Párizsban, fel kell kötnie szorosra a gatyáját, hiszen Rafael Nadal számára ismeretlen fogalom a Roland Garros döntőjének elveszítése!

Roland Garros, az elődöntő eredménye: 

Casper Ruud ( 8 )-Marin Cilic ( 20 ) 3:6 6:4 6:2 6:2

Kiemelt kép forrása: tennis.com