Rafael Nadal tizennegyedszer lett a Roland Garros bajnoka

Rafael Nadal tizennegyedik alkalommal emelhette magasba a végső győztesnek járó trófeát Párizsban. A spanyol nagyon magabiztosan győzte le a norvég Casper Ruud-ot a fináléban. 

1. szett: Nadal magabiztosan szerzett vezetést 6-3 

Nadal korai breakkel kezdte a mérkőzést, ám ez az előny miután a következő adogatójátékban két kettős hibát ütött, igen rövid életűnek bizonyult. Ruud-nak ezt követően, hiába volt labdája a 2-2-höz is, elveszítette újra a szerváját, ezáltal Nadal 3-1-es vezetésre tett szert. A Salakkirály a folytatásban már sokkal jobban odafigyelt az adogatására, és 5-2-nél egy game választotta el Őt az első szett megnyerésétől. Ruud igyekezett játszmában tartani magát, és a következő szerváját viszonylag könnyedén hozta, így a spanyolnak adogatnia kellett a szett bezsebeléséért. A norvég a hátrány tudatában némileg bátrabban teniszezett, ám így sem tudott megmenekülni attól, hogy Nadalé legyen az első etap, amit a torna ötödik kiemeltje 6-3 arányban húzott be.

Nadal magabiztosan szerzett vezetést
Kép forrása: twitter.com/tennis

2. szett: Nadal egy szettre került a tornagyőzelemtől 6-3 6-3

Ruud kis híján már a második felvonás első játékában elveszítette az adogatását, azonban Nadal mind a 2 break labdáját könnyelmű hibával kihasználatlanul hagyta. A spanyolnak ráadásul 2-1-es hátránynál jött a holtpont adogatóként, így a norvég lépéselőnybe került. Ruud azonban nem tudott konstans teljesítményt nyújtani továbbra sem saját adogatása mögött, így Nadal igen hamar eltüntette a norvég pillanatnyi fórját. A torna ötödik kiemeltje 3-3-nál is igen éles volt fogadóként, és a játszma hetedik játékának végén, már Ő teniszezhetett break előnyben. Nadal a játszma további részében fokozatosan agresszívan játszott, és magabiztosan jutott hozzá a kétszettes vezetéshez. A spanyol 6-3 arányban nyerte meg ezt a 53 percig tartó játszmát.

Nadalt csak a második játszmában tudta nagyobb küzdelemre késztetni Ruud
Kép forrása: twitter.com/tennis

3. szett: A Salakkirály 14. Roland Garros elsőségét érte el 6-3 6-3 6-0 

Nadal igen dominánsan nyitotta a harmadik játszmát is. A spanyol nem teketóriázott sokat, és 1-0-ás vezetésnél egy fonák nyerővel vette el Ruud adogatását. A Salakkirály a folytatásban egyre agresszívabban teniszezett, remek megoldásokkal ezt fűszerezve, és pillanatok alatt 5-0-át mutatott az eredményjelző tábla. Nadal már fogadóként igyekezett lezárni a mérkőzést, és ennek érdekében igen gyorsan két mérkőzés labdához jutott. A torna ötödik kiemeltje ebben a gameben a második lehetőségét egy mérhetetlenül pontos fonák nyerővel kihasználta, és megnyerte a 2022-es Roland Garros fináléját 2 óra 20 perc játékot követően.

Nadal tizennegyedszer ült fel a párizsi trónra
Kép forrása: twitter.com/tennis

Rafael Nadal párizsi teljesítményére egyszerűen nincsenek szavak. A spanyol úgy vágott neki az idei Roland Garros-nak, hogy nem nyert felvezető tornát a salakpályás szezonban. A Salakkirály azonban Párizsban káprázatosan játszott, a döntőig a legnehezebb pillanatokban tudott maximális koncentrációval játszani, majd a döntőt toronymagas esélyesként már könnyedén húzta be. Nadal 14. Roland Garros elsőségét szerezte meg, és összességében a 22. Grand Slam trófeáját emelhette magasba! 

Roland Garros, a döntő végeredménye: 

Rafael Nadal ( 5 )-Casper Ruud ( 8 ) 6:3 6:3 6:0

Kiemelt kép forrása: twitter.com/tennis