Wimbledon 2022: Norrie ötszettes csatában jutott be az elődöntőbe

Cameron Norrie elképesztően izgalmas csatában búcsúztatta David Goffint a wimbledoni verseny második negyeddöntőjében. 

A wimbledoni tornán a legjobb 8 között az uraknál David Goffin, és az utolsó versenyben lévő hazai játékos, Cameron Norrie mérte össze az erejét.  A két játékos eddig egyetlen alkalommal, a 2021-es barcelonai versenyen találkozott, ahol Goffin sérülés miatt a második szett végén feladni kényszerült a mérkőzést.

A mai összecsapást Goffin kezdte sokkal jobban, hiszen előbb viszonylag magabiztosan, 6-3 arányban vezetést szerzett, majd a második szettben is break előnyben teniszezhetett. Norrie annak érdekében, hogy ne kerüljön igencsak kényelmetlen helyzetbe a játszma végén remekül küzdött, és ennek eredményeképpen 7-5-tel kiegyenlített. Goffint látszólag semennyire nem törte meg az elveszített második etap, mivel a harmadik felvonást 27 perc játékot követően zsebelte be 6-2 arányban. Norrie-ban azonban természetesen a hazai közönség biztatásának is köszönhetően maradt tartalék. A brit a negyedik játszmában 3-3 után teljes mértékben állva hagyta ellenfelét, ezek után pedig az ötödik szettet egy kiélezett harcban behúzta 7-5-re. Norrie így 3 óra 31 perces összecsapáson múlta felül Goffint.

Cameron Norrie tehát ott lesz az elődöntőben, ahol fel kell kötnie a gatyáját rendesen, hiszen a szerb Novak Djokovic-csal mérkőzik meg.

Wimbledon, a negyeddöntő eredménye: 

Cameron Norrie ( 9 )-David Goffin 3:6 7:5 2:6 6:3 7:5