Wimbledon 2022: Nadal óriási küzdelemben múlta felül Fritz-et

Rafael Nadal jutott be utolsóként a wimbledoni verseny elődöntőjébe. A spanyol teniszező hatalmas harc árán győzte le az amerikai Taylor Fritz-et. 

Rafael Nadal és Taylor Fritz mérkőzött meg egymással az All England Club zöld gyepén az elődöntőbe jutásért. A két játékos utoljára idén csapott össze az Indian Wells-i fináléban, ahol az amerikai két szettben diadalmaskodott.

Nadal kezdte jobban a mérkőzést, hiszen pillanatok alatt ellépett 3-1-re. A játszmában azonban innentől már csak Fritz tudott gamet nyerni, aki 38 perc játék után 6-3-mal vezetést szerzett. A spanyol ráadásul némileg sérülten játszott, és a második szettől már kérdésessé vált meddig tudja folytatni az összecsapást. Nadal hasfal húzódása ellenére megemberelte magát, és 7-5-tel kiegyenlített. A harmadik etapban történt meg először, hogy Fritz teniszezhetett break előnyben, aki a játszma elején megkaparintott fórt végig tudta tartani. Az amerikai így egy szettre került a továbbjutástól.

Nadal azonban hiába küzdött egész mérkőzésen a sérülésével leginkább, megmutatta mekkora harcos. A spanyol a negyedik játszmában már egy játékra is került a kieséstől, mégis 7-5 arányban kiharcolta az ötödik szettet. A döntő etapban Nadal 3-3-nál egy hosszú játék végén került break előnybe, amit viszont semeddig nem tudott tartani. A mérkőzést végül méltó módon 6-6 után a 10-es Tiebreak döntötte el, ahol Nadal koncentrált sokkal jobban, és egy 4 óra 20 percig tartó meccset tudott sikerrel abszolválni.

Rafael Nadal tehát továbbra is versenyben a 2022-es wimbledoni trófeáért, és a fináléba jutásért az ausztrál Nick Kyrgios-szal mérkőzik meg.

Wimbledon, a negyeddöntő eredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Taylor Fritz ( 11 ) 3:6 7:5 3:6 7:5 7:6(10-4)