Wimbledon 2022: A címvédő lesz Kyrgios ellenfele

2022. július 8.
by cort

A címvédő Novak Djokovic lesz az ausztrál Nick Kyrgios ellenfele a wimbledoni torna vasárnapi fináléjában, miután a volt világelső szerb 2-6 6-3 6-2 6-4 arányban győzött a brit Cameron Norrie ellen.

Rafael Nadal tegnapi visszalépésével egy hely már elkelt a férfi egyes vasárnapi fináléjában, ma délután pedig az volt a kérdés, hogy Andy Murray után lesz-e ismét brit teniszező a wimbledoni döntőben, vagy Novak Djokovic sorozatban negyedik győzelméért léphet pályára az All England Clubban.

A mérkőzést a brit kezdte jobban, már az első játékban elvette Djokovic adogatását, és bár a szerb hamar visszajött a break hátrányból, a folytatásban sem találta meg igazán a ritmust, rengeteget hibázott, Norrie pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és nyugodt játékkal 6-2 arányban behúzta a szettet. A folytatásban a hatszoros bajnok megtalálta a játékát, ez a szint pedig már túl sok volt a brit számára. Djokovic folyamatosan szorongatta ellenfele adogatójátékait, miközben a saját szervái mögött érinthetetlen volt, és előbb 6-3-mal kiegyenlítette a szettet állását, majd pedig 6-2 6-4-gyel lezárta a meccset.

Djokovic a második szettől szinte hiba nélkül teniszezett, elkerülte a maratoni meccset (2 óra 35 percet töltött a pályán), ami döntőnek bizonyulhat egy pihent Kyrgios ellen a döntőben.