Federer tévén nézte a wimbledoni döntőt

A nyolcszoros rekordbajnok elismerte, hogy furcsa érzés volt a kanapéról követni Djokovic és Kyrgios mérkőzését

Roger Federer 1998, azaz junior kora óta az összes wimbledoni tornán részt vett, nyolc alkalommal a felnőtt trófeát is elhozta a füves Grand Slam-ről.

Az idei évben azonban játékosként nem tudott szerepelni a Center Pályán, mivel térdsérüléséből csak ősszel tervezi a visszatérést. A közönség a Center Pálya 100 éves évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen rövid időre azért láthatta a nagy kedvencet, akit álló tapssal köszöntöttek.

De nemcsak a rajongóknak hiányzott a Maestro, Federer is szokatlanul érezte magát ebben a helyzetben: “Nagyon furcsa volt a televízióban nézni Wimbledont az idén.” – mondta, de hozzátette: “Előny, hogy sokkal szabadabb vagyok így. Most többet pihenek. Annyit utaztam az elmúlt években, hogy nagy élmény huzamosabb ideig egy helyen lenni. Habár jobban megválogatom az utazásaimat, sok barátom eljön hozzám.”

Federer a Center Pályán mondott beszédében megígérte a rajongóknak, hogy visszavonulása előtt még megpróbál versenyzőként is visszatérni a kultikus helyszínre.

Forrás

A kiemelt kép forrása: dailyguardian.ae