US Open 2022: Micsoda New York-i csillaghullás

2022. augusztus 30.
by cort

Nem kellett sokat várni az első komoly meglepetésekre, már az első körben több magasan rangsorolt játékos is csomagolt New Yorkban.

A sort mindenképpen a negyedik helyen kiemelt Stefanos Tsitsipasszal kell kezdeni, akit a kolumbiai Galan búcsúztatott a vártnál korábban, és könnyebben. Különösen a mérkőzés elején volt rossz nézni a görög vergődését, aki csak 6-0 5-0 után tudott játékot nyerni, és bár a következő szettet 6-3-ra még megnyerte, a negyedik játszma azonban ismét Galané lett, és 7-5-tel kiejtette a torna egyik esélyesét. Tsitsipast több alkalommal is ápolni kellett, de nem ennek tudja be a vereségét. “Ő világklasszis tenisszel állt elő, én pedig úgy teniszeztem, mint egy amatőr. Nem szép ezt mondani, de ez történt.” Nem csak a görögnek kellett csomagolni, a hazai közönség előtt pályára lépő, tizedik helyen kiemelt Taylor Fritz is búcsúzott, őt honfitársa, a selejtezőből feljutó, világranglista 303. Brandon Holt ejtette ki.

Az esélyesek közül Kyrgios és Berrettini három szettben ment tovább, de búcsúzott két korábbi győztes, a svájci Stan Wawrinka két elveszített játszma után adta fel a mérkőzését, Dominic Thiemnek pedig egyelőre még nagy falat volt a spanyol Carreno Busta.