A Maestro búcsúja

2022. szeptember 15.
by kert

Amitől a teniszrajongók titkon már tartottak az utóbbi időben, sajnos egy Instagram poszt formájában a mai napon bekövetkezett: Roger Federer, a 20-szoros Grand Slam bajnok svájci legenda bejelentette visszavonulását

A 41 éves játékos az elmúlt három évben sorozatos sérülésekkel küzdött, ezért döntött úgy, hogy teste jelzéseit elfogadva 24 év után felhagy a versenyzéssel. A jövő hétvégén rendezendő Laver Cup lesz az utolsó hivatalos ATP versenye.

Federer keserédesnek nevezi döntését, mert nagyon szeretett volna újra formába lendülni, ugyanakkor hálás a neki adatott tehetségért és pályafutásért.

Az érzelmekkel teli, megható posztban mindenkinek köszönetet mond, aki segített valóra váltani az álmait, elsősorban a családja és felesége, Mirka felé fejezi ki háláját.

Említést tesz nagyszerű ellenfeleiről is, akikkel kemény csatákban addig ismeretlen szintre emelték a sportágat.

Végül pedig köszönetet mond annak a sok millió szurkolónak, akik a világ több mint 40 országában megtöltötték a lelátókat és biztatták, szeretetükkel segítették őt a győzelmek felé.

A Nagy Hármas-Nagy Négyes tagjai közül így a legidősebb, Roger Federer az, aki elsőként vonul vissza hivatalosan is. A 19 éves Carlos Alcaraz US Open győzelme után ez már tényleg a generációváltás kezdete lehet a férfiteniszben.

A teljes poszt itt olvasható, és a teniszvilág színe-java már reagált is a hírre, érdemes tehát böngészni a közösségimédia-oldalakat.

A kiemelt kép forrása: bleacherreport.com