ATP-Ranglista: Rune tornagyőzelmével bekerült a legjobb tízbe

2022. november 7.
by HerczegGabor

A mindössze 19 éves tehetség Holger Rune tornagyőzelmével zárult a múlt heti párizsi mesterverseny. A dán teniszező a torna során öt TOP 10-es versenyzőt is le tudott győzni, és a díszes serleg mellett bekerült a legjobb tíz teniszező közé is a világranglistán.

Az élen továbbra is a spanyol kettős, Carlos Alcaraz és Rafael Nadal áll. Őket a görög Stefanos Tsitsipas  követi, aki feljött a harmadik pozícióba, a kanadai Auger-Aliassime a 6., az orosz Andrey Rublev a 7., Taylor Fritz pedig a 9. helyre ugrott előre, a korábbi világelső Daniil Medvedev viszont visszacsúszott az ötödik pozícióba.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton hat helyet rontva a 109. , Piros Zsombor pedig egy helyet visszacsúszva a 139. helyet foglalja el a férfiak aktuális világranglistáján.

A mai napon kiadott világranglistával kialakult a jövő hét vasárnap rajtoló torinói évzáró tenisz-világbajnokság mezőnye, amelyre előzetesen Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime, Andrey Rublev és Novak Djokovic kvalifikálta magát.

Sérülés miatt sajnos már korábban visszalépett a tornától Carlos Alcaraz, így az amerikai Taylor Fritz csúszott be az évzáró világbajnokság elitjébe. A spanyol visszalépésével két újonc debütál majd Torinóban, Auger-Aliassime és Fritz személyében.

kiemelt kép: atptour.com