Djokovic ismét lemarad a tavaszi amerikai mesterversenyekről

2023. január 6.
by HerczegGabor

A korábbi világelső 2023-as menetrendje újabb csapást szenvedett, miután az Egyesült Államokban meghosszabbították a Covid-19 elleni védőoltásban részesülő nemzetközi utazók belépési feltételeit.

A világ számos országában már lazítottak a Covid-szabályokon, az Egyesült Államokban azonban április 10-ig továbbra is igazolni kell a Covid-19 elleni oltottságot, így Novak Djokovic ismét kihagyni kényszerül az év első két mesterversenyét, Indian Wellst illetve a Miami Opent, amely március 6-án, illetve március 20-án veszi majd kezdetét.

Djokovic és szurkolók is egyaránt bosszankodhatnak, hiszen a négy Grand Slam-torna mellett ez a két legnívósabb torna az ATP Touron, és nem mellékesen komoly pontszerzési lehetőségtől is elesik a korábbi bajnok. A rossz hírt egyébként nem sokkal azután kapta meg a szerb, hogy értesítették, elindulhat a tizedik bajnoki címéért az idei Australian Openen, amelyen korábban címvédőként 2022-ben nem vehetett részt.

Djokovic december végén meg is érkezett Ausztráliába, ahol jelenleg az Adelaide International 1 tornán vesz részt, és a holnapi napon az orosz Daniil Medvedev ellen lép pályára.

kiemelt kép: tennishead.net