Kihagyja az Australian Opent a férfi világelső

Carlos Alcaraz még a holtszezon alatt sérült meg egy edzés során, emiatt hozta meg döntését.

Nem lesz ott a 2023-as szezon első Grand Slam-tornáján Carlos Alcaraz, minden idők legfiatalab évvégi világelsője a férfiak között. A még mindig csak 19 éves spanyol teniszező a tavalyi és az előttünk álló szezon közti felkészülési időszakban szedett össze egy izomsérülést a jobb lábában. Twitter bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy bár megtettek mindent a stábjával a felépülés érdekében, mégsem áll készen arra, hogy elinduljon a kilenc nap múlva kezdődő Australian Openen.

A korábbi világelső és Roland Garros-bajnok, Juan Carlos Ferrero tanítványa 2022-es szezonban valósággal berobbant a köztudatba. 70 mérkőzéséből 57-et nyert meg, parádés teljesítményét pedig a US Open-megnyerésével koronázta meg szeptemberben, miután az idény korábbi szakaszában bezsebelt két ATP 500-as (Rio, Barcelona) és két Masters-tornagyőzelmet (Miami, Madrid) is. Első Grand Slam-győzelmével a világranglista élére is felugrott, s immáron 16 hete őrzi pozícióját. Habár az idény vége némileg eredménytelenül ért véget, ráadásul hasfal-sérülés miatt a szezonzáró ATP Finalst és a Davis Kupa nagydöntőjét is ki kellett hagynia, megmutatta, hogy a tenisz következő korszakát az ő nevével fémjelezhetjük majd valószínűleg. Példának okáért, a tavalyi madridi Masters-tornán néhány nappal 19. születésnapja után győzte le egymást követő meccseken Rafael Nadalt, Novak Djokovicot, majd a döntőben Alexander Zverevet is.

Visszalépésével azonban eldőlt, hogy az Australian Open utáni első héten lecsúszik lecsúszhat a világranglista tetejéről. Helyét Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas vagy Novak Djokovic veheti át bizonyos eredményektől függően[].

Kép forrása: firstsportz.com