AusOpen23: Fucsovics drámai csatában jutott tovább

Bondár Anna továbbjutása után Fucsovics Márton is sikerrel vette az első akadályt az Australian Open első fordulójában.

A 17-es pályán Fucsovics egy drámai ötszettes találkozón kerekedett felül az argentin Federico Coria-n, aki a találkozó előtt csak két hellyel előzte meg a világranglistán a magyar teniszezőt. Felváltva nyerték a felek a szetteket, majd a negyedik felvonásról tie-break döntött, amelyben Fucsovics néhány labdányira volt a vereségtől, de nagy csatában második játszmalabdáját kihasználva egyenlíteni tudott. Az ötödik szettben a mentális előny már Marcinál volt, rögtön elvette ellenfele adogatását, majd a végjátékban ismét sikerült egyszer, így 4 óra 15 perc után kvalifikálta magát a következő körbe, ahol a Lorenzo Musettit (17.) kiejtő Lloyd Harrissel találkozik.

Talán kijelenthető, hogy Fucsovicsnak az ausztrál nyílt teniszbajnokság a kedvenc és egyben legsikeresebb Grand Slam-tornája karrierje során, hiszen korábban már kétszer is sikerült itt a nyolcaddöntőig menetelnie, ahol mindkétszer a hússzoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer állította meg (2018, 2020).

Sajnos nem volt ilyen szerencsés Udvardy Panna, aki a 13-as pályán viszonylag könnyedén, mindössze 89 perc alatt, két játszmában búcsúzni kényszerült az év első Grand Slam-tornájától a nála öt pozícióval előrébb jegyzett kolumbiai Camila Osorio ellenében.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Fucsovics Márton – Federico Coria : 4-6, 7-5, 2-6, 7-6, 6-2

Camilla Osorio – Udvardy Panna: 6-4, 6-1

 kiemelt kép: eurosport.co.uk.