Rafael Nadal: Címvédőként nem akartam feladni a meccset

2023. január 18.
by cort

Annak ellenére, hogy a MacKenzie McDonald elleni mérkőzésen szemmel láthatóan fájdalmai voltak, és ápolást is kért, a spanyol címvédő visszatért a harmadik szettre, és a legvégsőkig küzdött.

„Címvédőként nem akartam feladni a meccset. Próbálkoztam az utolsó labdamenetig, pedig fonákot szinte egyáltalán nem tudtam ütni. A győzelemre nem volt esélyem, de be akartam fejezni a mérkőzést. Tegyél meg mindent a végéig, ez a sport filozófiája, és én ezt próbáltam követni az egész teniszkarrierem alatt.”

Nadal címvédőként érkezett az Australian Openre, a tavalyi év második felében szinte nem is lépett pályára, és a felvezető tornákon sorozatosan elszenvedett vereségek is karrierje legrosszabb szezonkezdetét jelentették számára. „Igaz, hogy a szokásosnál többször hagytam el vesztesen a pályát, de elég alázatos vagyok, hogy elfogadjam ezt a helyzetet. Újra fel kell építenem magam, az önbizalmamat.” – nyilatkozta a spanyol játékos még a tornát megelőzően.

„Ellenfelem jól játszott, én kevésbé, a csípőm pedig végkép eldöntött mindent. Még nem tudom, hogy pontosan mi a gond, de már korábban is volt gondom a csípőmmel. Elgondolkodam, hogy feladom a meccset, nem tudtam fonákot ütni, futni, de be akartam fejezni a mérkőzést.

Természetesen Nadal, mint az utóbbi években szinte minden héten, a mai vereségét követően is megkapta a visszavonulásával kapcsolatos kérdéseket. „Nagyon egyszerű. Azt csinálok, amit igazán szeretek. Szeretek teniszezni, de tudom, hogy ez nem tart örökké. Szeretem versenyképesnek érezni magam, szeretek küzdeni azokért a dolgokért, amikért az utóbbi több mint 15 évben küzdöttem.”