Thiem reméli, hamarosan visszanyeri régi formáját

2023. január 18.
by kert

Az Ausztrál Open első fordulójában elszenvedett vereség ellenére az osztrák játékos a dél-amerikai salakos szezonban már a korábbi színvonalon teniszezne

Dominic Thiem 2020-ban megnyerte a US Opent, azóta viszont mély hullámvölgyben van a pályafutása.

A Grand Slam trófea elhódítását követően motivációs problémákkal küzdött, ezért néhány hónapot ki is hagyott. Visszatérésekor azonban csuklósérülést szenvedett, amely a mai napig érezteti hatását.

2022 elején már csak 98. volt a világranglistán, és hét egymást követő tornán is az első körben búcsúzott. Az év második felében aztán kezdett magára találni, és a mostani, Andrey Rublev elleni melbourne-i vereség ellenére is bizakodóan nyilatkozott:

“Az a célom, hogy ebben a szezonban elérjem a topformámat. Ehhez el kell hinnem, hogy győzhetek akkor is, Top 10-es ellenféllel játszom.”

“A tavalyi visszatérés nehezebb volt, mint amire számítottam. Sokkal rosszabbul játszottam a vártnál, de az év utolsó versenyeire elkezdtek javulni a dolgok. A mostani vereségen sem aggódom túlzottan, mert kemény ellenfelem volt.”

Ami viszont mégis aggodalomra adhat okot, az egy hasfali húzódás, amit egy szervamozdulat közben szedett össze Thiem, és az orvosi segítséget is ki kellett kérnie. Remélhetőleg nem súlyos, és nem befolyásolja a szezonját.

A cikk forrása

A kiemelt kép forrása: babolat.com