AusOpen 2023: Djokovic felszólalt az egyik sportcsatorna ellen

Még az első körben történt egy kis félreértés az Eurosport és a korábbi világelső között.

Remek játékkal mutatkozott be még kedden Novak Djokovic az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A verseny kilencszeres bajnoka háromszettes győzelmet aratott a spanyol Roberto Carballes Baena felett. Ez önmagában nem is rendkívüli történés, ám a meccs pikantériáját az jelentette, hogy a szerb kiválóság 25 perc után kikéredzkedett a vécére. A jelenetsort az Eurosport úgy sugározta, mintha ezt Aurelie Torture játékvezető engedélye nélkül tette volna meg, holott ez egyáltalán nem így történt.

Djokovic a mérkőzés után tisztázta az esetet közösségi felületein “napi történetében” – ez egy olyan funkció ahol a képes és/vagy szöveges bejegyések csak 24 órán keresztül érhetőek el – miszerint a nemzetközi csatorna éppen azt nem tette láthatóvá az élő közvetítés során, hogy mindent megbeszélt a székbíró hölggyel. És óvva intette a médiumot, hogy munkájuk nagy felelősséggel jár.

“A játékvezető megengedte, hogy kimehessek vécére, de azt mondta, hogy ez nem vécészünetnek számít, hanem a megszokott térfélcserét megelőző szünetnek, úgyhogy sietnem kell. Ezt a beszélgetést nem kameráztátok. Mikor már majdnem elhagytam a pályát még utánam szólt, hogy a saját térfelemre kéne mennem, de én ezt nem hallottam, hanem mentem tovább. Végül amerre jártam, találtam egy mosdót. Nem szegtem meg semmilyen szabályt, a bíró engedett el, de azzal a kikötéssel, hogy gyorsnak kell lennem. Legközelebb legyetek felelőségteljesebbek, sok sportrajongó követi az oldalatokat.”

A férfi egyes negyedik kiemeltje, és sokak szerint legnagyobb esélyese azóta már bejutott a harmadik fordulóba is, ahol majd a bolgár Grigor Dimitrovval találkozik. Djokovic a szezont az Adeleide-i felvezető tornán kezdte, amit bár megnyert, de kishíján kikapott a döntőben az amerikai Sebastian Kordától, s lehet, hogy fizikálisan nincs tökéletes állapotban, mert ezen a héten eddigi mindkét meccsén bajlódott a bal lába miatt. A második fordulóban ápolni is kellett és el is veszített egy szettet selejtezős ellenfelével szemben. Azt viszont a 2021-es torna óta tudjuk, hogy kisebb fizikai problémák ellenére is képes teljesíteni kedvenc versenyén.

Kép forrása: sportkeeda.com