AusOpen 2023: Tsitsipas magas színvonalú csatában jutott be a 8 közé

Jannik Sinner négy szetten át tartotta a lépést a göröggel, a hajrában azonban a mentális erő döntött.

Sokat lehetett várni Stefanos Tsitsipas (3.) és Jannik Sinner (15.) nyolcaddöntőjétől az Australian Open hetedik játéknapjának rangadóján. Nos, a rajongók megkapták, amit reméltek. A görög és az olasz teniszező egy nagyon élvezetes mérkőzést játszott, ráadásul kereken 4 órán keresztül.

Két játszma után viszont még úgy tűnt, hogy idei Melbourne-i összecsapásuk is könnyebb győzelmet hoz. Tavaly egy fordulóval később csaptak össze és 3-0 lett a végeredmény Tsitsipas javára. A harmadik kiemelt ismét megnyerte az első két játszmát, de Sinner teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyult a számára kellemetlen részeredmény ellenére is. A fiatal dél-tiroli teniszező azonban nem adta fel és a Fucsovics Márton elleni harmadik körös mérkőzés után ismét ki tudott egyenlíteni dupla-szetthátrányt követően.

Sinner AusOpen 2023

A tavalyi, Alcaraz elleni US Open-negyeddöntő után Sinner egy újabb emlékezetes meccs szimpatikus vesztese lett.
Kép forrása: romania.postsen.com

Az egész találkozó alatt hatalmas tempóban zajlottak a labdamenetek, különösen Sinnernek köszönhetően, de Tsitsipas meg tudta zabolázni ellenfele ütőerejét. A négy órán keresztül tartó intenzív csata végül a mentalitás síkján dőlt el. Amellett, hogy Tsitsipas megőrizte hidegvérét a nagy előny elvesztése ellenére is, az egész meccsen jobban kezelte a nehéz szituációkat: Sinnernek 26 (!) break-labdája volt, de a görög 22-t hárított ebből!

Végeredmény: S. Tsitsipas (görög, 3.) – J. Sinner (olasz, 15.) 6/4 6/4 3/6 4/6 6/3

A háromszoros elődöntős ellenfele a legjobb 8 között majd a torna egyik legnagyobb meglepetés-szereplője, Jiri Lehecka lesz, aki a világranglista 71. helyezettjeként már három kiemeltet is kiejtett a héten: Borna Coricot, Cameron Norriet, vasárnap pedig Felix Auger-Aliassime-t is legyőzte a 21 éves cseh. A felső ág másik negyedében majd Sebastian Korda (28.) játszik Karen Khachanovval (18.), s mivel ebből a négy teniszezőből kiemelkedik Tsitsipas, nagy lehetőséget kapott arra, hogy most már átléphessen a legjobb 4 küszöbén Melbourne-ben.

Borítókép forrása: independent.co.uk