Djokovic: Csak az én sérülésemet vonják kétségbe, másokét nem

Novak Djokovic a már megszokott hatalmas kötéssel a combján is nagyon simán, 6-2, 6-1, 6-2 arányban győzte le Alex de Minaurt Melbourne-ben, majd a meccs után a sajtót kritizálta

A hétfő esti, negyedik fordulós mérkőzésen a szerb mozgásán és teljesítményén egyáltalán nem látszott, hogy combhajlító sérülése hátráltatná.

A sajtótájékoztatón aztán szóba került a téma, amikor szerb újságírók arra kérték Djokovicot, kommentálja a felröppent híreket, melyek szerint a probléma nem is annyira súlyos. Ő szokásához híven nem kertelt:

“Rájuk hagyom, kételkedjenek nyugodtan. Ha más játékosok sérültek, ők áldozatok. Ha rólam van szó, én csak színlelek. Nagyon érdekes.” – mondta. “Nem gondolom, hogy bizonyítanom kéne bárkinek bármit. Megvannak a leleteim, ha majd úgy gondolom, nyilvánosságra hozom őket. Attól függ, hogy érzem magam.

“Érdekes figyelni, mennyire másként kezelik az én sérülésemmel kapcsolatos helyzetet, mint amikor más versenyzők vannak hasonló szituációban. De ez nekem extra erőt és motivációt ad, úgyhogy köszönöm nekik.”

A 35 éves, 21-szeres Grand Slam győztes Djokovic elmondta, jól érezte magát a pályán, nem voltak fájdalmai. Edzői csapatával közösen döntik azonban el, hogy tartanak e edzést a szerdai, Andrey Rublev elleni negyeddöntő előtt.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://wwos.nine.com.au/