Generációs feszültség Wawrinka és Rune között

A kettejük közti szájkarate még a tavalyi Rolex Paris Mastersen kezdődött, és úgy tűnik, az indulatok hónapokkal később sem csillapodtak

Tavaly novemberben, a párizsi 1000-es torna első fordulójában a 19 éves dán Holger Rune három meccslabdát hárítva legyőzte a nála jóval rutinosabb, 37 éves Stan Wawrinkát. A háromszoros Grand Slam győztes svájci a mérkőzés utáni kézfogásnál – mintegy apai jótanácsként – Rune fülébe súgta, hogy ne viselkedjen kisbabaként a pályán (“Stop acting like a baby on the court”).

A jelenleg zajló Indian Wells-i torna harmadik fordulójában újra összefutott a két játékos. Ezúttal győzőtt a tapasztalat, Wawrinka három játszmában felülmúlta Runet.

A hálónál aztán egyértelművé vált, hogy a párizsi megjegyzés nem múlt el nyomtalanul a fiatal dánban, hiszen mosolyogva odavetette a svájcinak: “Most nincs semmi mondanivalód?”

A pályán Wawrinka csak egy zavart “Mit akarsz, mit mondjak?” válasszal reagált a provokációra, a sajtótájékoztatón aztán hosszabban is kifejtette véleményét:

“Csak annyit tennék hozzá, hogy ő fiatal játékos, aki már most is nagy bajnok, és hatalmas potenciállal rendelkezik. De azt a kétes hírnevet, amit most szerez magának az öltözőben, egyszer még bánni fogja.”

Rune nem várt forrásból, Nick Kyrgiostól kapott támogatást a közösségi médiában, aki ezt írta: “Ha-ha, ha nyersz, akkor minden rendben van… tipikus. @holgerrune, veled vagyok, tesó.”

Forrás: Instagram

Kyrgios nem először áll bele Wawrinkába. 2015-ben Montréalban meccs közben szólt be neki rendkívül visszataszító módon, hogy megcsalta a barátnője. Az a szóváltás a pletykák szerint öltözői verekedésbe torkollott.

Wawrinka más alkalommal is szereplője volt olyan balhénak, amelyben kisbabák szerepeltek. Mirka Federer, a Maestro felesége a 2014-es londoni ATP Finals során nevezte Wawrinkát cry baby-nek, azaz síró kisbabának, mert Stan a Roger elleni elődöntőben reklamált, hogy Mirka a szervák előtt beszólásokkal zavarja őt.

A kiemelt kép forrása: Twitter